«Μοναχικός λύκος» ο σφαγέας του Λας Βέγκας που σκότωσε 59 θεατές και τραυμάτισε άλλους 527!!

0
208

Ο Stephen Paddock, ο 64χρονος που σκότωσε περισσότερους από 59 ανθρώπους το βράδυ της Κυριακής αφού άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους σε μια συναυλία από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Λας Βέγκας, είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του, έγινε γνωστό από τον σερίφη του Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε check-in στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δράστης είναι ο 64χρονος Stephen Paddock από το Mesquite της Νεβάδα. Ο Paddock αφού σκόρπισε κατά ριπάς τον θάνατο έπεσε νεκρός, μετά από έφοδο της αστυνομίας στο ξενοδοχείο του καζίνο στον 32ο όροφο όπου διέμενε και σκόρπισε το θάνατο ο ηλικιωμένος δράστης. 

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και στοιχεία της συντρόφου του. Η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής, ονομάζεται Μέρι Λου Ντάνλεϊ και η αστυνομία δεν πιστεύει πως πήρε συμμετείχε στους πυροβολισμούς. Η γυναίκα εντοπίστηκε, αλλά προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα για τον ρόλο της. 

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία αναφορά στα κίνητρα του δράστη, όμως το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό και η αστυνομία τον χαρακτηρίζει «μοναχικό λύκο».

Ο δράστης της σφαγής στο Λας Βέγκας Stephen Paddock

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως οι σφαίρες έρχονταν «από ψηλά» και σύμφωνα με πληροφορίες, το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου εξουδετερώθηκε ο δράστης ήταν γεμάτο όπλα. 

Τη συναυλία «Route 91 Harvest» παρακολουθούσαν 30.000 θεατές την ώρα της επίθεσης. Πρόκειται για ένα πολύ διάσημο φεστιβάλ μουσικής, με το εισιτήριο να ξεκινά από 180 ευρώ. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως παρόντες στο μακελειό ήταν και αστυνομικοί από τοπικό αστυνομικό τμήμα, που όμως ήταν εκτός υπηρεσίας και «δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν».

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τα υπόλοιπα θύματα του δράστη. «Πέσαμε όλοι στο έδαφος και σερνόμασταν μέχρι να φύγουμε» λέει μια γυναίκα. 

Την ώρα της επίθεσης, περίπου 10 το βράδυ τοπική, στην σκηνή βρισκόταν ο αστέρας της country μουσικής Jason Aldean, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την συναυλία. Με το πού κατάλαβαν πως έπεφταν πυροβολισμοί, οι μουσικοί έφυγαν από την σκηνή, ενώ επικράτησε πανικός. 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι περίπου 45 λεπτά πριν τους πυροβολισμούς, μια γυναίκα φώναζε μέσα στο πλήθος «όλοι θα πεθάνετε», όμως απομακρύνθηκε από τους θεατές της συναυλίας και αντιμετωπίστηκε περίπου ως γραφική.

Μοναχικός λύκος… 

«Ο Stephen Paddock έδρασε μόνος του, σαν να ήταν ένας μοναχικός λύκος», είναι η επίσημη ανακοίνωση του σερίφη του Λας Βέγκας. 

Η αστυνομία του Λας Βέγκας προσπαθήσει να διαλευκάνει το μυστήριο αναζητώντας τα κίνητρα της αποτρόπαιας αυτής πράξης. Μήπως είχε ψυχολογικά προβλήματα; Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν κάποια στιγμή φήμες ότι είχε ακροαριστερές ιδέες και μισούσε θανάσιμα τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Για να διαλευκάνουν το μυστήριο, οι αρχές του Λας Βέγκας ανακρίνουν σχετικά με την υπόθεση και τη σύντροφό του, Μαριλού Ντάνλει. Ο δράστης δεν ήταν μέλος κάποιας οργάνωσης, ωστόσο, το δωμάτιό του ήταν γεμάτο αυτόματα όπλα γεγονός που δείχνει ότι είχε «κακές» προθέσεις.

Δείτε το βίντεο από την σφαγή στο Λας Βέγκας:

{videobox}wTGRWVYanco{/videobox}

Υ.Γ. To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή στο Λας Βέγκας! Προσήλυτος στο Ισλάμ ο δράστης!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here