Μοριακά Τεστ: Κερδοσκοπία επάνω στον Ανθρώπινο Πόνο.

0
292

Ο διασυρμός του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη με την υπόθεση των Κυπριακών Μοριακών Τεστ, τα οποία, επειδή είναι κατά πολύ φθηνότερα, εκείνος χαρακτήρισε αναξιόπιστα, είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη είναι «σκοτεινή» και για να φωτιστεί η κυβέρνηση οφείλει να δώσει μια σειρά από απαντήσεις.

Η βασικότερη απορία των Ελλήνων είναι γιατί δεν συνταγραφούνται τα μοριακά τεστ, όπως γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι σήμερα έχει δείξει πρωτοφανή ζέση όσον αφορά το να υιοθετεί αβασάνιστα όλες τις ευρωπαϊκές πρακτικές, στο ζήτημα των πανάκριβων μοριακών τεστ δείχνει μια αλλόκοτη…νωθρότητα και απροθυμία να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική.

Η «δημοκρατία» δεν ακολουθεί την πεπατημένη των εντυπώσεων. Μπαίνει στην ουσία των πραγμάτων, επιμένοντας στην ανάδειξη των σημαντικών θεμάτων και στις αποκαλύψεις με στοιχεία και ρεπορτάζ.

Βασική μέριμνα της εφημερίδας είναι η υπηρεσία της αλήθειας και η υπεράσπιση των συμφερόντων πατρίδας και λαού. Και τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων θίγονται από το άσχημο παιχνίδι που παίζει το κράτος σε βάρος όλων μας, επιτρέποντας την αισχροκέρδεια σε τομείς όπως τα μοριακά τεστ.

Στις 5 Ιανουαρίου η «δημοκρατία» έγραφε γι’ αυτήν την υπόθεση: «Το εντυπωσιακό είναι πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις λίγες χώρες που δεν δίνουν δωρεάν τεστ σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, καθώς στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Βρετανία) η χορήγηση των συγκεκριμένων τεστ είναι δωρεάν σε αυτήν την περίπτωση».

-Ποιοι είναι εκείνοι που ωφελούνται από την αφαίμαξη των Ελλήνων με τα πανάκριβα μοριακά τεστ, που δεν συνταγογραφεί το Δημόσιο;

-Ποιοι είναι εκείνοι που επέβαλαν αυτήν την πολιτική;

-Υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δημοσίου ή υπουργοί και βουλευτές που έχουν προτείνει τη συνταγογράφηση αυτών των τεστ;

-Αν ναι, ποιος αρνήθηκε να εισακουστούν οι σχετικές προτάσεις;

-Έχουν συζητηθεί οι χρεώσεις των PCR tests στις επιτροπές εμπειρογνωμόνων;

-Υπάρχει εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ υπηρεσιών για το επίμαχο θέμα;

Αν η κυβέρνηση δεν απαντήσει στα παραπάνω, τις απαντήσεις πρέπει να δώσει η δημοσιογραφική έρευνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here