Μπράντλυ Τσαρλς Κούπερ.

0
322

Ωραίος και ερωτευμένος μεν αλλά ελεύθερος δε, αφού ακόμη δεν έχει δώσει γαμήλιους όρκους με την 22άχρονη αγαπημένη του Σούκι Γουώτερχαουζ, μοντέλο εκ Βρετανίας.

Ο Μπράντλυ Κούπερ, καίει καρδιές, εμφανίζεται συχνά σε απονομές βραβείων ακόμη και Όσκαρ με τη μαμά του που λατρεύει και είναι υποψήφιος για Β΄ ανδρικό ρόλο για τα φετινά Χρυσά πολυπόθητα αγαλματάκια της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Θα έλεγα ότι αξίζει να τον γνωρίσουμε καλύτερα, δεδομένου του ότι είναι ένα όμορφο, έξυπνο, μορφωμένο παιδί που μιλά θαυμάσια γαλλικά – πράγμα σπάνιο για Αμερικάνο – και δη με υπέροχη προφορά. 

Θα μου πεις που τον άκουσα, μα στη συνέντευξη που έδωσε στον δικό μας Νίκο Αλιάγα στο ραδιόφωνο του Europe 1με την ευκαιρία της πρεμιέρας του «Οδηγού Διαπλοκής» στη Γαλλία.

Ποιος είναι – σπουδές

Ο Μπράντλυ Τσαρλς Κούπερ λοιπόν, γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1975, άλλο Αιγοκεράκι, στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια . Και σαν τους περισσότερους Αιγόκερους , έχουμε ξαναπεί, διαθέτει ωραίο παράστημα, είναι 1.85 ύψος κι έχει μπλε μάτια.

Η μητέρα του έχει ιταλική καταγωγή κι εργαζόταν στο τοπικό δίκτυο του NBC κι ο πατέρας του ήταν – πέθανε το 2011 – χρηματιστής στην Μέριλ Λιντς , Ιρλανδός στην καταγωγή.

Η αδελφή του Μπράντλυ ονομάζεται Χόλυ. Η οικογένειά του ήταν Καθολική κι ενώ παρακολουθούσε μαθήματα στην Ακαδημία Germantown, σχολείο ανεξαρτήτως θρησκείας του κάθε μαθητή, εργαζόταν παράλληλα και στην εφημερίδα Philadelphia Daily News.

Όταν τέλειωσε την Ακαδημία παρακολούθησε για ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Βιλανόβα και μετά συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Τζωρτζτάουν Αγγλική Φιλολογία, απ όπου πήρε το Μπάτσελορ με Έπαινο.

Ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα γαλλικών, ενώ έμεινε στην Γαλλία με πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε μια οικογένεια στην Aix-en- Provence για 6 μήνες, όπου και τελειοποίησε τη γλώσσα.

Το 2000 πήρε Μάστερ στην Υποκριτική από τη Δραματική Σχολή του Actors Studio, στη Νέα Υόρκη, ενώ εργαζόταν ως φοιτητής σαν πορτιέρης στο ξενοδοχείο Morgan.

Καριέρα

Ο Μπράντλυ Κούπερ εργατικός και φιλόδοξος, αρχικά έλαβε μέρος σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες, τηλεοπτικές σειρές, όπως συμβαίνει εξ άλλου και με τους περισσότερους ηθοποιούς στα πρώτα τους βήματα , μεταξύ των οποίων το Sex and the City, όπου είχε ένα μικρό ρόλο και το Nip Tuck.

Στις αρχές όμως της καριέρας του, όταν ο ρόλος του στην τηλεοπτική σειρά «Alias» όλο και μίκραινε και άλλες προτάσεις δεν υπήρχαν, τον είχε πάρει η κάτω βόλτα με ποτό και ναρκωτικά, μέχρι που ήθελε ν αυτοκτονήσει. Κάποια μέρα – ω του θαύματος – όμως ξύπνησε και πέταξε τον…..εαυτό του στα σκουπίδια.

Ξαναγεννήθηκε άλλος άνθρωπος κι από τότε ούτε ουσίες, ούτε ποτά ούτε τίποτα που θα τον ξανάφερναν στην καταστροφή. Τώρα το παιδί στα 39 του , thank God , είναι μια χαρά. Το Hangover 1, 2 & 3 είχαν και τεράστια εισπρακτική επιτυχία, όπως και το Valentine’s Day.

Τον Οκτώβριο του 2009 τιμήθηκε με το βραβείο Κωμικού στο 13ο Ετήσιο Φεστιβάλ Απονομής Ταινιών του Χόλυγουντ. «Με την επιτυχία του Hangover», λέει, «σίγουρα μου άνοιξαν οι πόρτες, αλλά δεν είχα και τόσες πολλές προσφορές ώστε να κάθομαι Δευτέρα πρωί στο σαλόνι μου και να διαβάζω ατέλειωτες ώρες σενάρια».

Το 2011 το περιοδικό People τον ανακήρυξε τον πιο σέξι άνδρα εν ζωή. Κι άλλες ταινίες του όμως πέτυχαν όπως το «Οδηγός Αισιοδοξίας» με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και την Τζένιφερ Λώρενς, αλλά και το «Απόλυτη Ευφυία».

Το ερχόμενο Φθινόπωρο, δίνει στοίχημα ζωής με τη συμμετοχή του στο Μπρόντγουεη ως «Ο άνθρωπος ελέφαντας» και είναι η πρώτη φορά μετά το 2006 που πρωταγωνίστησε με την Τζούλια Ρόμπερτς στο «Τρεις Μέρες Βροχής», που θ ανέβει σε θεατρικό σανίδι. Φέτος πάντως είναι η χρονιά του γιατί στον «Οδηγό Διαπλοκής» έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας .

Προσωπική ζωή

Το 2006 ο Μπράντλυ Κούπερ παντρεύτηκε την ηθοποιό Τζένιφερ Εσπόζιτο , αλλά χώρισαν το 2007. Πολλοί έρωτες ακολούθησαν από τότε.

Από το 2007 μέχρι το 2008 έβγαινε με την Κάμερον Ντίαζ, κι ενώ είχαν αποφασίσει να παντρευτούν, ξαφνικά ήλθε ο χωρισμός. Από το 2008 μέχρι το 2009 έβλεπε την Ιζαμπέλλα Μπρούστερ αλλά ο δεσμός τους κράτησε μόλις ένα χρόνο.

Με την Ρενέ Ζέλβεγκερ είχε σχέση για δυο χρόνια, αλλά και πάλι ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους. Φήμες υπήρξαν και για άλλες συναδέλφους του, τη Ζόε Σαλντάνα, την Ταίηλορ Σουίφτ, ακόμη και ότι είχε ερωτικό δεσμό με την Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά ξέρετε πώς είναι αυτά τα πράγματα στο Χόλυγουντ.

Δεν γνωρίζεις ποτέ τι είναι αλήθεια και τι γίνεται για διαφημιστικούς λόγους. Από το 2013 κορίτσι του είναι η κατά 17 χρόνια μικρότερήτου χαριτωμένη Σούκι Γουώτερχαουζ και δηλώνει πως είναι η γυναίκα της ζωής του , θέλει να την παντρευτεί και να κάνουν πολλά παιδιά. Ήδη προωθεί την καριέρα της και κάνει επαφές με παραγωγούς. Σκέφτεται ακόμη και να της αλλάξει το όνομα σε Άλις, γιατί το Σούκι δεν είναι τόσο εύηχο.

Έχει δηλώσει

• Η κωμωδία είναι μουσική.
• Λατρεύω τους δύο σκύλους μου.
• Σε μια σχέση φέρεσαι όπως θέλεις να σου φέρονται.
• Τρελαίνομαι να πηγαίνω σινεμά.
• Έχω εργαστεί σε εστιατόρια το πρώτο μισό της ζωής μου.
• Η Σούκι άλλαξε τη ζωή μου. Δεν την ενδιαφέρει να πηγαίνουμε σε hot spots του Χόλυγουντ για να τρέχουν ξωπίσω μας οι φωτογράφοι. Είναι πανευτυχής να καθόμαστε σπίτι, να τρώμε μακαρονάδα και να βλέπουμε τηλεόραση. Η μαμά μου τη λατρεύει.

Ο Μπράντλυ δεν πίνει αλκοόλ από τα 29του, είναι ηθοποιός, παραγωγός και καταπληκτικός μίμος. Μιμείται με ευκολία όλους τους συναδέλφους του και διαθέτει πλεόνασμα χιούμορ. 

Αν και έχει ένα καλοσχηματισμένο και καλογυμνασμένο σώμα – φέτες, δεν υπερηφανεύεται γι αυτό. «Ποτέ δεν επαίνεσαν το παρουσιαστικό μου, λέει, μάλιστα όταν ήμουν μικρούλης, νόμιζαν πως ήμουν κορίτσι». Εμείς να ευχηθούμε να το πάρει το αγαλματάκι γιατί το αξίζει! Ε, Κυριακή, κοντή γιορτή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here