ΜΠΡΑΒΟ σε Τσίπρα και Μητσοτάκη. Φλώρος και Μηλιώνης ελεύθεροι! Τους δίνουν και λεφτά πίσω!

0
427

Ο Τσίπρας νομοθέτησε, ο Μητσοτάκης εκτέλεσε. Φανταστείτε και πόσα εκατομμύρια τους γλίτωσαν από δικηγόρους, αφού με μία απλή αλλαγή στον ποινικό κώδικα τους καθάρισαν.

Ελεύθεροι είναι πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Energa-Hellas Power. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε έξι κατηγορούμενους, ανάμεσα τους τον Αρ. Φλώρο, χορηγώντας ελαφρυντικά και τριετή αναστολή.

Την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, ελέω του νέου Ποινικού Κώδικα, έφερε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση Energa-Hellas Power. Ένοχοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι.

Ελεύθερος είναι πλέον ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών από τη κάθειρξη 21 χρόνων, ύστερα από την κατάργηση της επιβαρυντικές διάταξης του νόμου 1608/50 πριν καταχραστών του Δημοσίου.

Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, του σύννομου πρότερου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, δύο εκ των οποίων είχαν ήδη χορηγηθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, με αποτέλεσμα η ανώτατη ποινή να μην μπορεί αν ξεπεράσει τα οκτώ έτη.

Παράλληλα, ορίστηκε αναστολή τριών ετών για τον Αρ. Φλώρο, ο οποίος καταδικάσθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της υπεξαίρεσης.

Αναφορικά με το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ο Αρ. Φλώρος κρίθηκε αθώος, με το σκεπτικό ότι δεν αντιπροσώπευε αυτές τις εταιρίες, με βάση όσα ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέστειλε κατόπιν αιτήματος των κατηγορουμένων σχετική απάντηση.

Ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνωρίζει τις οφειλές της Energa μόνο προς το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 72 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κατατεθεί στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 85 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το δικαστήριο καταδίκασε ακόμα πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι ποινές φυλάκισης που ορίστηκαν ήταν 1 έως 2 έτη, χορηγώντας τριετή αναστολή, καθώς και ελαφρυντικές περιστάσεις.

Την ίδια ώρα, αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Πηγή olympia.gr

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here