ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ της διαπλοκής στη Βουλιαγμένη.

0
322

ΕΞΙ κορυφαίοι επιχειρηματίες και δύο Γενικοί Διευθυντές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων συναντήθηκαν στη Βουλιαγμένη για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από τα δισεκατομμύρια ευρώ του Κοινοτικού Πακέτου Στήριξης.

Οι εκπρόσωποι της διαπλοκής στην πρώτη τους συνάντηση επιχείρησαν να βάλουν τα θεμέλια για τη συγκρότηση ενός καρτέλ προκειμένου να διεκδικήσουν τη μερίδα του λέοντος από το πρόγραμμα-μαμούθ.

Στην κατεύθυνση αυτή συμφώνησαν σε ένα μορατόριουμ για να αποφευχθεί η σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων που θα βραχυκύκλωνε τη ροή δισεκατομμυρίων από το Κοινοτικό Πακέτο.

Με δεδομένο ότι τα συμφέροντά τους συγκρούονται, αφού διαθέτουν ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αποφάσισαν να τελειώσουν τις εχθροπραξίες στο διάστημα που το Κοινοτικό χρήμα θα ρέει άφθονο.

Η ενότητα γραμμής που διαμορφώνουν σε συνδυασμό με την ισχυρή δύναμη κρούσης που διαθέτουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθιστά προνομιακή τη σχέση τους με την κυβέρνηση.

Το καρτέλ της διαπλοκής είναι αυτό που θα καθορίσει τα ποσά τα οποία θα κατευθυνθούν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Εντύπωση προκαλεί ότι στη μυστική συνάντηση συμμετείχε μόνο ένας εκπρόσωπος ξένου επιχειρηματικού ομίλου ενώ όλοι οι υπόλοιποι αποτελούν την αφρόκρεμα των ντόπιων ολιγαρχών.

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι η διαπλοκή είναι αποφασισμένη να ροκανίσει από μόνη της το Κοινοτικό Πακέτο και θα επιχειρήσει να υπονομεύσει τη χρηματοδότηση ομίλων οι οποίοι ανήκουν σε πολυεθνικές εταιρείες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο ισχυροί επιχειρηματικοί παράγοντες που έχουν συγκρουστεί στο παρελθόν θα καταφέρουν να διαμορφώσουν ένα καρτέλ για να μοιραστούν το δημόσιο χρήμα.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην KONTRA ότι, μπροστά στο κοινό συμφέρον, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μπορούν να ξεχάσουν τις συγκρούσεις του παρελθόντος.

Εκτός βέβαια κι αν τα χαλάσουν στη μοιρασιά, οπότε είναι σίγουρο ότι οι εχθροπραξίες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση, προκαλώντας μάλιστα και παράπλευρες απώλειες στο πολιτικό σύστημα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαπλοκή ανάμεσα στα οικονομικά συμφέροντα και τα πολιτικά κόμματα είναι αυτή που οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Στη μυστική συνάντηση της Βουλιαγμένης εκτιμήθηκε και η κατάσταση των τραπεζών, οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν σε ένα ποσοστό τα επενδυτικά project που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι προνομιακές σχέσεις που διατηρεί το καρτέλ με τους τραπεζίτες αποτελούν εγγύηση για την έγκριση των χρηματοδοτικών αναγκών.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εξέφρασαν και την ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, γιατί εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο και με δεδομένο ότι θα γίνουν με απλή αναλογική μπορεί όπως είπαν να οδηγήσουν σε πολιτική αποσταθεροποίηση.

Προβληματισμό εξέφρασαν και για το ενδεχόμενο η αντιπολίτευση να αρχίσει να σφυροκοπάει την κυβέρνηση για τις προνομιακές σχέσεις της με τη διαπλοκή.

Όλοι συμφώνησαν να αποφευχθεί η σκανδαλολογία γιατί μπορεί να ακυρώσει τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων.

Πάντως το μήνυμα το οποίο βγαίνει από τη συνάντηση της Βουλιαγμένης είναι απόλυτα συγκεκριμένο: Κι αυτό το Πακέτο που προορίζεται για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα καταλήξει σε ελάχιστους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες να βάλουν λουκέτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here