Μύθος το Ολοκαύτωμα;…του Ιάκωβου Φριζή

0
370

Οι Εβραίοι είναι ένας μικρός λαός, που δέχθηκε και δέχεται το μίσος από μια φανατική μειοψηφία του κόσμου, για περισσότερο από 20 αιώνες, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα, που κάποιοι το αμφισβητούν.

Στους αιώνες που πέρασαν, δεχθήκαμε τόσες σφαγές, όσες δεν δέχθηκε κανένας άλλος λαός, κι όμως αντέξαμε.

Υπάρχουμε και η παρουσία μας είναι πάντα έντονη στην παγκόσμια κοινότητα κι αυτό γιατί ο Ιουδαϊσμός είναι αναλλοίωτος στο χρόνο, γιατί η προσπάθεια του Εβραϊσμού είναι βασικά μία: να προσεγγίσει το Θεό, χωρίς ν’ αλλάξει τίποτα από τις αξίες του και την θρησκευτικότητά του.

Είναι γεγονός ότι αυτή η αιώνια παρουσία του, η μοναδικότητά του, η πίστη του στον Ένα και μοναδικό άυλο Θεό, ενοχλεί κάποιους. Ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός γεννήθηκαν από τον Ιουδαϊσμό.

Είναι παιδιά του. Όμως, από αυτά τα παιδιά του, ευτυχώς πολύ λίγα, αρκετές φορές σήκωσαν το χέρι τους να κτυπήσουν το γονιό τους, να τον εξαφανίσουν. Δεν τα καταφεραν και μεταλαμπαδεύουν το μίσος και την οργή τους στους απογόνους τους.

Πέρασαν αιώνες, λαοί, έθνη, αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν. Μόνο ένας λαός έμεινε όρθιος. Ένας λαός, που χωρίς κρατική οντότητα, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, μέσα σ’ ένα απέραντο μίσος, ακόμη και μετά το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα και δεν πρόκειται ποτέ να εξαφανιστεί, παρά τις προσπάθειες αιώνων, από μία μερίδα ανθρώπων, που δεν έχουν ακόμη και σήμερα καταλάβει την αιωνιότητα του Ισραήλ, γιατί ο Ισραήλ στηρίζεται σε ηθικές βάσεις, που τις έδωσε και στον Χριστιανισμό και στον Ισλαμισμό.

Αυτοί που θέλουν την εξαφάνιση του Εβραϊκού λαού δεν ανήκουν ούτε στον Χριστιανισμό, ούτε στον Ισλαμισμό. Είναι άνθρωποι που ξεφεύγουν από το βιβλίο της θεϊκής δικαιοσύνης, την Εβραϊκή Βίβλο.

Ανήκω στη γενιά που έζησε το Ολοκαύτωμα και ανησυχώ γιατί οι συνθήκες που το γέννησαν δεν έχουν ριζικά μεταβληθεί. Παρακαλώ το Θεό να φωτίσει τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, που ισχυρίζονται ότι το Ολοκαύτωμα ήταν «μύθος».

Να καταλάβουν πως ο Εβραϊκός λαός, δεν είναι μια «διαβολική, πανούργα, παρασιτική, κακόβουλη φυλή», όπως ισχυριζόταν ο Χίτλερ στο βιβλίο του «Mein Kampf».

Είναι ένας λαός της προόδου, σε όλους τους τομείς της ζωής του κι αυτό ενοχλεί κάποιους. Ακόμη ενοχλεί ότι ο Χριστιανισμός είναι αρκετά εβραϊκός στον πυρήνα του και ότι ο Ιουδαϊσμός είναι το έδαφος όπου ευδοκίμησε ο Χριστιανισμός.

Έχει υποχρέωση η Εκκλησία να πάρει θέση κατά του αντιεβραϊσμου, σε κάθε μορφής κίνητρα, όπως θρησκευτικά, θεολογικά, ρατσιστικά, κοινωνικά, πολιτικά, ακόμη και οικονομικά, για να σταματήσει η κοινωνική ατμόσφαιρα να δηλητηριάζεται από τον αντισημιτισμό και τον αντίσιωνισμό, «που είναι το κλειδί για την αναζωπύρωση του αντισημιτισμού» (Andre Gantman, Φλαμανδός πολιτικός και συγγραφέας).

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here