Νέα Αποκαλυπτικά Στοιχεία για την απάτη των self test: Σε αναξιόπιστο εργαλείο βασίζει το «άνοιγμα» η Κυβέρνηση.

0
706

Από τη πρώτη στιγμή στο «pronews.gr»  έχει καταγραφεί η  αναξιοπιστία των self test, πάνω στα οποία η Κυβέρνηση βασίζει όλο το «άνοιγμα».

Έτσι λοιπόν από σήμερα η Ελλάδα άρει το lockdown (σε μεγάλο βαθμό) και υπόσχεται «ασφάλεια» στους πολίτες με τα self test, όμως αυτά έχουν αποδειχθεί και συνεχίζουν να αποδεικνύονται αναξιόπιστα.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έως 11 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 4.639.427 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Από τα 109.885 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 11 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί 12.610 θετικά αποτελέσματα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν θετική προγνωστική αξία μόλις 11%! Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πως είναι αναξιόπιστα, μάλιστα αν δούμε τα προηγούμενα στοιχεία του ΕΟΔΥ θα δούμε ότι η προγνωστική αξία τους είναι ακόμα πιο χαμηλή απ’ ότι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ενώ όσον αφορά την αξιοπιστία τους στην πράξη γενικώς δεν μπορούμε να την μάθουμε καθώς δεν μπορούμε να μάθουμε αν είναι πραγματικά τα αρνητικά τεστ που δηλώνονται.

Να υπενθυμίσουμε πως όταν ξεκίνησε το μέτρο με τα self test oι «ειδικοί» υποστήριζαν ότι έχουν αξιοπιστία πάνω από 60%, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είχε μιλήσει για αξιοπιστία στο 99%!

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμένει στα υποχρεωτικά self test σχεδόν για κάθε δραστηριότητα που ανοίγει και μάλιστα πλέον έχει περάσει το κόστος της προμήθειας του ενός self test στις επιχειρήσεις, έτσι αυτή την εβδομάδα οι επιχειρήσεις χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους το ένα self test.

Παράλληλα στα σχολεία ενώ έδινε δύο δωρεάν self test η κυβέρνηση θα δίνει πλέον ένα.

Τέλος να τονίσουμε πως σύμφωνα και με τον ίδιο τον παραγωγό το self test που δίνεται είναι μόνο για άτομα που έχουν συμπτώματα, άρα γιατί η κυβέρνηση επιμένει να το κάνει υποχρεωτικό σε υγιείς ανθρώπους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here