Το Αφήγημα της ΝΔ σχετικά με τις προεκλογικές παροχές, το διέλυσε η Koμισιόν!…του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.

0
277

-Αλλάζει η στρατηγική στην Πειραιώς…

-Θα επικεντρωθεί στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος για να…πάμε μπροστά!

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της ΝΔ καθώς χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συμπεριέλαβε τα επιπρόσθετα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας για τα έτη 2023-2026.

Επί του πρακτέου το πρόβλημα τώρα είναι με βάση ποιο Προεκλογικό Αφήγημα θα πορευτεί η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές;

Φυσικά για να λέμε την αλήθεια το ίδιο πρόβλημα το έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που κι αυτός στο…πρόγραμμά του τάζει τα πάντα.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται να μιλήσει καθόλου για την οικονομία καθώς τα στελέχη του γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται να κυβερνήσουν και συνεπώς δε χρειάζεται να εκτεθούν…

Το πιο πιθανό είναι πως θα αποφύγουν επιμελώς όλοι να μιλήσουν για οικονομία καθώς η επίσημη δικαιολογία θα είναι πως όλα αυτά έχουν ειπωθεί και αναλυθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των πρώτων εκλογών.

Γιατί η Κομισιόν στην έκθεση της το λέει ξεκάθαρα: Διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Για όποιον καταλαβαίνει αυτά τα «λεπτά» ελληνικά ξέρει πως αυτό σημαίνει αύξηση φόρων ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν τίποτε στο όνομά τους και τα εισοδήματα τους δεν ξεπερνούν τα 5000€ που είχε πει η Θεανώ Φωτίου, χαρακτηρίζοντας το ως το όριο με το οποίο καθορίζεται η μεσαία τάξη.

Συνεπώς η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει άρδην. Θα επικεντρωθεί στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος για να καταστεί «σύγχρονο και λειτουργικό» και «για να πάμε όλοι μαζί μπροστά»…

Με λίγα λόγια αυτό που θα ζητήσει από τον Ελληνικό λαό είναι να της δοθεί όχι η αυτοδυναμία (αυτή την έχει εξασφαλίσει) αλλά η παντοδυναμία των 180 βουλευτών (κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί αλλά από την άλλη κανείς δεν περίμενε και το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here