Νέα παρέμβαση Σουλτς: Γιατί ο Τσίπρας συνεργάζεται με τον «ακροδεξιό» Καμμένο;

0
176

Αν και είχε δεχτεί έντονες επικρίσεις για τις παρεμβάσεις του στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Ελλάδας, όταν στις εκλογές του Ιανουαρίου ζήταγε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ποτάμι, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, φαίνεται να μην το βάζει κάτω.

Μία μέρα μόλις μετά τις ελληνικές εκλογές ο Μάρτιν Σουλτς τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να τον ρωτήσει γιατί θα συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, τους οποίους και χαρακτήρισε «ακροδεξιούς». Για προσβολή προς τον ελληνικό λαό έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση. «Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα».

Σύμφωνα με το Reuters, o πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά πρόσθεσε πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο. «Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις. Όμως, αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω», επανέλαβε.

ΑΝΕΛ: Προσβολή προς τον λαό

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι απορεί για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

«Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στο θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΕΛ.

«Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις «ακροδεξιό» όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here