Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Προκλητικό Ντοκιμαντέρ από το «TRT» για «Το Μισό Αιγαίο Μας Ανήκει»!

0
392

Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα. Η Τουρκική Δημόσια Τηλεόραση, «TRT», προανήγγειλε την προβολή ενός προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ με θέμα την...«Γαλάζια Πατρίδα».

Το ντοκιμαντέρ, που επιμελήθηκε το τμήμα Ενημέρωσης του Δημόσιου Τηλεοπτικού Φορέα, θα προβάλλει τις προκλητικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχουν κωδικοποιηθεί με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα».

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει επίσης τους θαλάσσιους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη με την Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2019. Ήδη το «TRT» ξεκίνησε την προβολή του σχετικού τρέιλερ, που ξεκινάει με πλάνα του Καστελλόριζου από τα Τουρκικά παράλια.

Η στρατηγική υλοποίησης του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», περνάει μέσα από την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία η Κυβέρνηση Ερντογάν υπονομεύει βάσει μακρόπνοου σχεδιασμού αποσκοπώντας στο γκριζάρισμα δεκάδων νησιών του Αιγαίου και αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει επίσης τους θαλάσσιους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη με την Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2019.

Ήδη το «TRT» ξεκίνησε την προβολή του σχετικού τρέιλερ, που ξεκινάει με πλάνα του Καστελόριζου από τα Τουρκικά παράλια.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Γενικός διευθυντής του «TRT»  Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως το προκλητικό ντοκιμαντέρ: «Προβάλλει τα δικαιώματα της Τουρκίας όπως απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here