Νέα Σμύρνη: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και πορεία ενάντια στην αστυνομική βία.

0
414

Δυναμικό παρών δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της πόλης της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομική βία.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι και διάφορες οργανώσεις  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.

Ξεχωριστή η παρουσία των οπαδών και φίλων του Πανιώνιου καθώς οι Πάνθηρες συμμετέχουν ενεργά στην σημερινή κινητοποίηση.

Να θυμίσουμε ότι έχουν διακοπεί οι συγκοινωνίες πέριξ της περιοχής, έχει σταματήσει το τραμ και έχει κλείσει ακόμη και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα ενω στο ΜΕΤΡΟ κλειστοί είναι οι σταθμοί Συγγρού-Φιξ, Ν. Κόσμος, Ακρόπολη και Άγιος Δημήτριος.

Πορεία χιλιάδων ανθρώπων αμαυρώνεται από μια χούφτα παρακρατικούς κουκουλοφόρους

Σε Καμπούλ έχουν μετατρέψει την ειρηνική πορεία των κατοίκων της Νέας Σμύρνης μια χούφτα παρακρατικοί, γνωστοί άγνωστοι που δεκαετίες τώρα εμφανίζονται κάθε δύσκολη για το εκάστοτε καθεστώς στιγμή και αμαυρώνουν κάθε λαϊκή κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μερίδα διαδηλωτών πέταξε καπνογόνα στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα με αποτέλεσμα να έρθει η απάντηση της αστυνομίας με αντλίες νερού και δακρυγόνα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για ρίψη μολότοφ αλλά και για χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Η στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό της ομάδας Δράση.

Με κρανίο-εγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο 401 ο σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός.

Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός ήταν συνοδηγός σε παπί της ομάδας Δράση, από το οποίο τον έριξαν οι κουκουλοφόροι.

Το βίντεο δείχνει ότι υπήρχε καταδρομική επίθεση, δείχνει όμως και ότι ήταν απολύτως λάθος-όπως παρατήρησε και ο Βάιος Σύρος στο ρεπορτάζ του Star-η εμπλοκή της ομάδας Δράση σε τέτοια κατάσταση. Άλλωστε υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που θα μπορούσαν να επέμβουν όπως ήδη γινόταν.

Επειδή ο Βάιος Σύρος είναι εξαιρετικά έμπειρος στο αστυνομικό ρεπορτάζ, δε λέει τίποτα τυχαία.

Και είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή εμπλοκής μίας ομάδας που δεν έχει καμία σχέση με καταστολή διαδηλώσεων, η δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με παρόμοιου τύπου δράσης, αφού η συγκεκριμένη ομάδα είναι η αιχμή του δόρατος κατά της εγκληματικότητας και όχι της διάλυσης ταραχών.

Δείτε το βίντεο όπως ανέβηκε στο Twitter από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here