Νέα στοιχεία για την ισχυρότατη έκρηξη στην Νέα Ερυθραία!

0
224

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε σε κτίριο στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Μετά τις έρευνες που έκανε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, στο διαλυμένο κτίριο, εντοπίστηκε ένας κρατήρας, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από διαρροή προπανίου, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση σχετικά με τις αιτίες της έκρηξης.

Πλέον, οι έρευνες στρέφονται στην πιθανότητα ύπαρξης κάποιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος θα ήταν πιο πιθανό να μπορούσε να δημιουργήσει το συγκεκριμένο κρατήρα.

Μετά την εξέλιξη αυτήν, η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, αλλά ερευνώνται όλες οι πιθανότητες, επειδή στον 1ο όροφο του κτιρίου διαμένει συγγενικό πρόσωπο του προφυλακισθέντος για το σκάνδαλο των εξοπλισμών, πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών επί Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου, το σπίτι του οποίου, στην Κηφισιά, είχε γίνει στόχος βομβιστικής ενέργειας στις 17 Απριλίου 2014. 

Υπενθυμίζουμε πως τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (15/05/2014), είχαν προκληθεί σοβαρότατες ζημιές από ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά, που ακολούθησε, σε ισόγειο εστιατόριο και την αποθήκη του, καθώς και σε έξι αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένα έξω, στη Νέα Ερυθραία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03.40, στη συμβολή των οδών Κύπρου 15 και Κολοκοτρώνη, στο εστιατόριο με την επωνυμία «La Scala» και συγκλόνισε ολόκληρη την περιοχή.

Το εστιατόριο και η αποθήκη του, στον 1ο όροφο, καταστράφηκαν, ενώ η πυρκαγιά μικρής έκτασης που ακολούθησε σβήστηκε άμεσα από 15 πυροσβέστες, που έσπευσαν στο σημείο με πέντε οχήματα.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα τόσο στο διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κατάστημα, αλλά και στα διπλανά διαμερίσματα.

Από το ωστικό κύμα χιλιάδες θραύσματα εκτοξεύτηκαν στην περιοχή προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα, ενώ δεκάδες τζάμια έσπασαν στα κοντινά σπίτια.

{jcomments off}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here