Νέος πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου ο κ. Κρίστης Χασάπης

0
946

Πρόεδρος του νέου ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου εξελέγη ο Κρίστης Χασάπης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και αντιπρόεδρος ο Ρώσος, Βλαντιμίρ Στραλκόφσκι, πρώην επικεφαλής του κολοσσού μεταλλουργίας, Νόριλσκ και, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Moscow Times, πρώην συνάδελφος του Προέδρου Πούτιν στην KGB.

κ. Κρίστης Χασάπης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι δεκαοκταμελές. Στην Γ.Σ στις 08/09/2013 εξελέγησαν δεκαέξι μέλη, έξι από τα οποία είναι Ρώσοι, ενώ θα προστεθούν από το Δ.Σ άλλα δύο εκτελεστικά μέλη.

 

Τα μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν είναι τα εξής:

Ξάνθος Βράχας,
Μαρίνος Γιαλελής,
Μάριος Γιαννάς,
Ανδρέας Γιασεμίδης,
Ιωάννης Ζωγραφάκης,
Μάριος Καλοχωρίτης,
Κωνσταντίνος Κατσαρός,
Άδωνις Παπακωνσταντίνου,
Κρίστης Χασάπης,
Κώστας Χατζήπαπας,
Anjelica Anshakova,
Dmitry Chichikashvili,
Erishkan Kurazov,
Igor Lojevsky,
Anton Smetanin,
Vladimir Strzhalkovskiy

Η εκλογή των διοικητικών συμβούλων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνεχίζει την εξέταση των βιογραφικών τους για να διαπιστωθεί κατά πόσον πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας που προνοούνται από τις οδηγίες για τη σύνθεση διοικητικών συμβουλίων.

Ικανοποίηση για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντικότατο βήμα, που αποδεικνύει ότι έχει ξεπεραστεί η περίοδος των φοβερών κινδύνων για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι το τραπεζικό σύστημα εισέρχεται πλέον σε περίοδο αποκατάστασης και σταθεροποίησης.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Επωνύμως» κατέγραψε στα θετικά και τη μεγάλη θεσμική εκπροσώπηση μεγαλομετόχων, μεταξύ των οποίων και Ταμεία Προνοίας οργανισμών, καθώς και Ρώσοι επιχειρηματίες. Με αυτό τον τρόπο, τόνισε, αποκαθίστανται οι γραμμές λογοδοσίας και εξυπηρετείται το συμφέρον της οικονομίας γενικότερα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here