Νέο βιβλίο-Παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου: Οι πάγιοι άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής για τα Εθνικά Θέματα.

0
496

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο σεβασμός στους θεσμούς, ναι και στο ακέραιο. «Σιγή Ασυρμάτου»…ούτε γι’ αστείο!

Στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου 2020 θα κυκλοφορήσει, από τις εκδόσεις «Ευρασία», το νέο βιβλίο – ήδη το τρίτο από τη λήξη της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας – του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο τίτλος του και μόνο προδιαθέτει και για τη σημασία του και για την εν γένει πολιτική και ακαδημαϊκή τακτική του Προκόπη Παυλόπουλου στο μέλλον: «Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα»…

Για να είμαστε ακριβείς: Δεν υπονοούμε ότι με τη νέα αυτή συγγραφική του παρέμβαση ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δηλώνει παρών στις εξελίξεις», όπως κάποιοι σπεύδουν ανεύθυνα να του καταλογίσουν με «έκδηλη αγωνία», δεδομένου ότι η απήχηση του Προκόπη Παυλόπουλου στην κοινωνία είναι πάντα μεγάλη.

Όσοι τον ξέρουν καλά γνωρίζουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ναι μεν έχει επανέλθει για τα καλά στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα – ο τίτλος του Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ του το επιτρέπει, χωρίς χρονικό περιορισμό – πλην όμως, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει, ιδίως ως προς την υπεράσπιση των Εθνικών Θεμάτων θα είναι πάντα «παρών», πέρα και έξω από πολιτικές ιδιότητες.

Το αν έτσι ο «πήχης» της εξωτερικής μας πολιτικής μπορεί για ορισμένους να μπαίνει κάπως «ψηλά», αυτό δεν τον αφορά, αφορά εκείνους που την ασκούν στην πράξη.

Όπως επίσης είναι άλλο το ζήτημα αν «έπεσαν έξω» στους υπολογισμούς τους να τον «ξεφορτωθούν», με τη μη ανανέωση της θητείας του. Για τον Προκόπη Παυλόπουλο σεβασμός στους θεσμούς, ναι και στο ακέραιο. «Σιγή Ασυρμάτου» ούτε γι’ αστείο!

Του Βασίλη Σκουρή από το «ieidiseis.gr»……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here