Νέο κρούσμα διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης!

0
237

Αποχρώσεις ενδείξεις για νέο κρούσμα διαφθοράς στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης εντοπίζει πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με το πόρισμα, στην υπόθεση εμπλέκονται 11 υπάλληλοι της συγκεκριμένης διεύθυνσης και αφορά υπόθεση επιδότησης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μεσσηνία, για επένδυση 22 εκατ. ευρώ που έλαβε συνολικά επιχορήγηση 13,6 εκατ. ευρώ την περίοδο 2010-2011.

Βάσει του πορίσματος προκύπτει σωρεία παραλείψεων, παρατυπιών και μη τήρησης του νόμου. Συγκεκριμένα, με το πόρισμα οι ελεγκτές φέρονται να ενέκριναν δαπάνες χωρίς πρώτα να έχουν παραλάβει τις εγγυητικές επιστολές του επενδυτή.

Επίσης, προκύπτει ότι ενώ μέρος της επιχορήγησης είχε εκχωρηθεί σε τράπεζα προκειμένου η εταιρεία να λάβει δανειοδότηση, οι υπάλληλοι της εν λόγω διεύθυνσης κατέβαλαν ως μη όφειλαν το ποσό στον επενδυτή και όχι στην τράπεζα.

Εκτός όλων των άλλων, το πόρισμα του κ. Ρακιντζή διαπιστώνει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ενέκριναν δαπάνες για τις οποίες όμως δεν είχαν λάβει τα απαιτούμενα παραστατικά – τιμολόγια που όφειλε να προσκομίσει η εταιρεία μέσω των οποίων αποδεικνυόταν η πρόοδος της επένδυσης.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι ένας από τους 11 υπαλλήλους που εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε εμπλακεί και σε υπόθεση της περιόδου 2011-2012 και αφορούσε χρηματισμό.

Εν τω μεταξύ, επιδόθηκε στις 15/01/2014 στη Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου Ανάπτυξης, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, το απόρρητο πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, ενώ δόθηκε εντολή για συγκρότηση πειθαρχικού συμβουλίου που θα κρίνει την τύχη των συγκεκριμένων υπαλλήλων, κάποιοι εκ των οποίων έχουν συνταξιοδοτηθεί.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here