Νέο χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου-Υπό κράτηση Δημοσιογράφος για κατασκοπία!…του Γιώργου Παγούδη.

0
425

Υπό κράτηση ως ύποπτο κατασκοπίας κρατούν στο αστυνομικό τμήμα Σάμου από την Τετάρτη το απόγευμα, τον γνωστό δημοσιογράφο του νησιού Γιάννη Νέγρη.

Αφορμή οι φωτογραφίες των υπέρ-αιωνόβιων πεύκων που έκοψε γύρω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, χωρίς καμία άδεια, το Πολεμικό Ναυτικό, επικαλούμενο λόγους Εθνικής ασφάλειας.

Και αντί να ζητήσουν μία ειλικρινή συγνώμη, οι αρχές κίνησαν τις διαδικασίες και συνέλαβαν τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε την περιβαλλοντική καταστροφή, αποδίδοντας του την παραπάνω κατηγορία.

Μαζί του συνέλαβαν και έναν προσωπικό του φίλο, ιδιοκτήτη του drone με το οποίο τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες των κομμένων πεύκων γύρω από τη μονή.

Η προσαγωγή τους έγινε χθες το απόγευμα και ενώ αρχικά δεν στοιχειοθετείτο κάποια κατηγορία, τελικά μετά από επανεξέταση των φωτογραφιών με τους κομμένους κορμούς, «ανακάλυψαν» σε μία από τις δεκάδες ένα τσιμεντένιο τοιχίο για το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε ότι αποτελεί μέρος της στρατιωτικής εγκατάστασης!

Πέραν βέβαια της ουσιαστικής ομολογίας ενοχής εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού για το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, με την σύλληψη του δημοσιογράφου επιχειρείται και ένα ακόμα χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Νέγρης έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στην αποκάλυψη των παράνομων επαναπροωθήσεων, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας, τον περασμένο Μάρτη, μια άφιξη βάρκας προσφύγων, την οποία άφιξη στη συνέχεια οι αρχές αποσιώπησαν.

Αλήθεια, σε τι καθεστώς ζούμε;

Υ.Γ. Κατέρρευσαν οι κατηγορίες για κατασκοπία κατά του δημοσιογράφου στη Σάμο.

Ελεύθερος και χωρίς καμία κατηγορία εις βάρος του, αφέθηκε από τον εισαγγελέα Σάμου ο δημοσιογράφος Γιάννης Νέγρης λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος του από την αστυνομία, κατόπιν απαίτησης του Πολεμικού Ναυτικού κατέρρευσε ενώπιον της εισαγγελικής αρχής  που έκρινε ότι καμία κατηγορία περί κατασκοπείας που του είχε αρχικά αποδοθεί, δεν μπορούσε να σταθεί, αφού εκτός των άλλων στη εν λόγω περιοχή, περιμετρικά της μονής, δεν υπάρχει καμία σχετική σήμανση που να απαγορεύει την φωτογράφηση.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here