Νίκος Γούλιας: Απεβίωσε ο υμνητής της Σύρου!

0
269

Ο συγγραφέας που με τη μεγάλη του επιτυχία ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ – ΙΑΣΜΗ ύμνησε τη Σύρο και ανέδειξε με τρόπο μοναδικό τη ζωή των Συριανών, αλλά και την αρχοντιά αυτού του νησιού που στάθηκε ΜΑΝΑ σε χιλιάδες πρόσφυγες εξαιτίας της Εθνεγερσίας του 1821, ο Νίκος Γούλιας, απεβίωσε στις 15/04/2015.

Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας έστειλαν ηλεκτρονική επιστολή όπου μας γνωστοποιούν το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Η επιστολή

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε την απώλεια του συγγραφέα Νίκου Γούλια ύστερα από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Νίκος Γούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Το 1980 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έργα του, ιδιωτικά και δημόσια, μικρά και μεγάλα, βρίσκονται υλοποιημένα σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Τιμήθηκε με πολλά πανελλήνια αρχιτεκτονικά βραβεία και διακρίσεις, ενώ έργα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και βιβλία αρχιτεκτονικής.

Η πρώτη του λογοτεχνική προσπάθεια είδε το φως της δημοσιότητας το 2012 από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με τίτλο «Στα χρόνια της ομίχλης – Ιάσμη» και ήταν και η αρχή της τριλογίας που ολοκληρώθηκε με τα επόμενα δύο βιβλία του «Στα χρόνια της ομίχλης – Χατισέ» και «Στα χρόνια της ομίχλης – Σμύρνα».

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 στις 16:00μμ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου, στην πλατεία Αναλήψεως, στα Βριλήσσια».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here