Νίκος Καραχάλιος: Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ο ίδιος την ευθύνη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα;

0
530

Ηχηρό Χαστούκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Νίκο Καραχάλιο, σχετικά με την επιλογή του μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 να αναλάβει προσωπικά ΕΥΠ και Ασυνόδευτα Προσφυγόπουλα.

Από τις εκατοντάδες δραστηριότητες που έχει το ελληνικό κράτος ποιος ήταν ο λόγος που διάλεξε αυτές τις δύο ρωτάει ο κ. Καραχάλιος και συμπληρώνει ότι εάν ο λόγος ήταν ο έλεγχος της πληροφορίας και των ασυνόδευτων τότε η ευθύνη του είναι υπέρμετρη για τα συγκεκριμένα θέματα.

Στη συνέντευξή του ο κ. Καραχάλιος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αυτή την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα παιδιά την πήρε απευθείας ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του. Ξέρετε ποιές είναι οι δύο αρμοδιότητες που έχει ο κ. Μητσοτάκης απευθείας από τις εκατοντάδες που έχει η κυβέρνηση;

Την ΕΥΠ που και εδώ τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας και την υπόθεση των Μεταναστών. Έφτιαξε Ειδική Γραμματεία κάτω από τον κ. Σκέρτζο που είναι το δεξί του χέρι και έβαλε την κυρία Ειρήνη Αγαπιδάκη, φίλη Δοξιάδη και Λιγνάδη να είναι υπεύθυνη».

Γιατί ποινικοποιούνται οι φιλίες τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Οι δομές αυτές φέρεται ότι παίρνανε τα παιδιά και τα πήγαιναν στο θέατρο, για να τους κάνει μαθήματα θεατρικής παιδείας κατά παρέκκλιση ο κ. Λιγνάδης» τονίζει ο τέως σύμβουλος του κ. Καραμανλή.

Άρα κατά τη γνώμη σας αφού δεν ποινικοποιούνται οι φιλίες, υπάρχει κύκλωμα, αυτό λέτε, επιμένει ο δημοσιογράφος.

Και ο κ. Καραχάλιος απαντάει:

«Εγώ βάζω το ερώτημα αν πρέπει να εξεταστεί, αλλά επειδή με ρωτήσατε για την ευθύνη, σαφέστατα έχει την πολιτική ευθύνη.

Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Τσίπρας, το ζήτημα των επενδύσεων.

Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Κώστας Καραμανλής, το ζήτημα ευρύτερα του Πολιτισμού, γιατί τότε είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, νομίζω το είχε κάνει ο Λ. Παπαδήμος, γιατί η προτεραιότητα ήταν τότε το θέμα του Μνημονίου και των δημοσίων εξόδων.

Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει την ΕΥΠ δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς; Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει τα ασυνόδευτα; Από τις εκατοντάδες δραστηριότητες που έχει το Ελληνικό κράτος αυτές ήταν οι προτεραιότητες; Έχουμε έλεγχο της πληροφορίας και έλεγχο των ασυνόδευτων; Αν λοιπόν αυτός ήθελε να έχει έλεγχο των ασυνόδευτων η πολιτική του ευθύνη είναι υπέρμετρη για τα συγκεκριμένα θέματα. Εγώ αυτό λέω».

Καταλαβαίνει πλέον κανείς ότι η υπόθεση Λιγνάδη δημιουργεί επιπλέον πολλά ερωτηματικά τα οποία ζητούν άμεσες απαντήσεις.

Την περασμένη Κυριακή ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης έκανε ένα tweet με το οποίο έβαζε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες τα ίδια ερωτήματα τα οποία έβαλε σήμερα ο κ. Νίκος Καραχάλιος.

Αμέσως ξεκίνησε μια επιχείρηση εναντίον του σε μια προσπάθεια να τον κατηγορήσουν ότι υπονοούσε σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παιδεραστία.

Καταλαβαίνει σήμερα κανείς πως η συντονισμένη επίθεση ήταν ακριβώς για να καλυφθεί μια βρόμικη ιστορία την οποία προσπάθησαν να καλύψουν κατηγορώντας τον εκδότη του Documento.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here