Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Μαίνονται οι μάχες με εκατοντάδες νεκρούς υπό τις «ευλογίες» της Άγκυρας.

0
491

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται για έβδομη ημέρα μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων, ενώ διεθνή μέσα αναφέρουν πως τουλάχιστον 240 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 30 άμαχοι.

Χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν σήμερα, μεγάλης κλίμακας επίθεση με τα  στρατεύματα του να προελαύνουν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών, με το Γιερεβάν να κατηγορεί τον τουρκικό παράγοντα ότι  ανατρέπει το εύθραυστο status quo στον Καύκασο, συνδράμοντας στρατιωτικά τους Αζέρους. Μάλιστα κατηγόρησε την Άγκυρα ότι Τουρκικά αεροσκάφη κατέρριψαν Αρμενικό μαχητικό.

Παράλληλα, σήμερα, η Αρμενία ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων 51 στρατιωτών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις συγκρούσεις όπου αντιπαρατίθενται, για έβδομη ημέρα, οι δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν.

Ο κατάλογος των 51 στρατιωτών που σκοτώθηκαν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Αρμενικής Κυβέρνησης. Ο επίσημος απολογισμός των εχθροπραξιών, που είναι ωστόσο μερικός, ξεπέρασε έτσι τους 242 θανάτους και από τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αυτόνομου θυλάκου, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η «τελευταία μάχη» για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει αρχίσει και πρόσθεσε, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πως πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει στο πλευρό των στρατιωτών του.

Ερντογάν στο πλευρό…των καταπιεσμένων

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία υποστηρίζει τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο…Είπε χαρακτηριστικά:

«Αγωνιζόμαστε μέρα και νύχτα για τη χώρα μας προκειμένου να πάρει τη θέση που της αξίζει στην συνολική παγκόσμια τάξη. Παραμένουμε στο πλευρό των καταπιεσμένων οπουδήποτε από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο».

Αρμενία: Καταρρίψαμε τρία μαχητικά των Αζέρων

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας υποστήριξε ότι καταρρίφθηκαν τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στη συνέχεια ανέφερε πως έγιναν σφοδρές μάχες στη γραμμή του μετώπου  όπου οι στρατιώτες του «κατάφεραν να σταματήσουν τη μεγάλης κλίμακας επίθεση» του αζερικού στρατού», σύμφωνα με το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ «κατάφερε να σταματήσει τη μεγάλης κλίμακας επίθεση του εχθρού», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Σουσάν Στεπανιάν, διευκρινίζοντας ότι «οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here