Ναζιστικό Τάγμα Αζόφ: Το Παρασκήνιο για την ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή.

0
216

-Αντίδραση Αντώνη Σαμαρά.

-Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η ομιλία Ουκρανών ναζί στην Ελληνική Βουλή.

-Ευχάριστο είναι αυτό που έγινε. Δείχνουν φανερά τι είναι…τι πιστεύουν, τι αντιπροσωπεύουν και για ποιούς δουλεύουν.

-Εκτίθενται κάθε μέρα, ελπίζω ο λαός να αρχίσει να στρίβει….

Υ.Γ. Τι λένε οι πολίτες στο μικρόφωνο του Kontra News 10.

Υ.Γ.1. «Ο Ζελένσκι έβρισε τους Έλληνες στην ομιλία του»-Ρωσικό δημοσίευμα.

Σκάνδαλο προκάλεσε η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου, γράφει Ρωσικό δημοσίευμα.

Ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (Βουλή TV, 7/4/22) - YouTube

Ο Ουκρανός Πρόεδρος αποφάσισε να δώσει τον λόγο στους Έλληνες που πολεμούν στο Εθνικό Τάγμα του Αζόφ. Αντί όμως για υποστήριξη, δέχτηκε μια σωρεία επικρίσεων από σχεδόν όλες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της Αθήνας.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι επανέλαβε ξανά το λάθος που έκανε στην ομιλία του στην Ισραηλινή Κνεσέτ, χρησιμοποιώντας μια ατυχή ιστορική σύγκριση.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βίντεο-σύνδεσης με μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μαζί του απευθύνθηκαν στους Βουλευτές -Αγωνιστές του Ουκρανικού Εθνικιστικού Τάγματος «Αζόφ» και δύο με Ελληνική καταγωγή.

Ένας από τους ομιλητές, ο Μιχαήλ Λεόντα, είπε ότι γεννήθηκε στη Μαριούπολη (μια πόλη όπου ζει παραδοσιακά μια μεγάλη κοινότητα Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας) και στις τάξεις του Αζόφ τώρα «Πολεμάει ενάντια στους Ρώσους Ναζί».

E F E N P R E S S - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: Σκάνδαλο στην Ελλάδα!» Ρωσικό ΜΜΕ: «Ο Ζελένσκι έβρισε τους Έλληνες στην ομιλία του»

Ο Ζελένσκι έβριζε τους Έλληνες μιλώντας με τους Ναζί.

Ο δεύτερος αγωνιστής φορούσε μάσκα, αποκαλούσε τον εαυτό του Αναστάσιο και υπέδειξε ότι βρισκόταν στη Μαριούπολη «Μπορείς να βοηθήσεις», είπε ο άνδρας του Τάγματος «Αζόφ».

Αλλά αντί για την έγκριση και τις υποσχέσεις για βοήθεια που περίμενε ο Ζελένσκι, υπήρξε ένα σκάνδαλο.

Από τους βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα (και εδώ σε πλήρη απαρτία υπήρχε μόνο η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας), δεν υποστήριξαν όλοι τους Έλληνο-Ουκρανούς από τα Εθνικά τάγματα.

Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χειροκρότησε ούτε σηκώθηκε.

Λίγο αργότερα ο Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική ντροπή την παράσταση του Ζελένσκι μαζί με τους «Αζοβίτες».

Ο εκπρόσωπος του αριστερού φιλελεύθερου κόμματος ΜΕΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων αγανακτισμένος όταν έγινε σαφές ότι ο λόγος δόθηκε στους «Αζοβίτες», αναφέρει το RIA Novosti.

«Το MERA25 στέκεται αλληλέγγυο στον ουκρανικό λαό, όχι στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ! Αυτό που συνέβη σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων είναι απαράδεκτο, είναι άξιο καταδίκης, είναι απόλυτη ταπείνωση και συνέβη με πλήρη ταπείνωση και ανοχή από την πλευρά του προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης, καθώς και όλων όσων παρέμειναν στο αίθουσα»…αναφέρεται σε επείγουσα δημοσιευμένη ανακοίνωση του κόμματος.

«Στη συνεδρίαση της Βουλής, όταν οι Ελληνικής καταγωγής αγωνιστές του Εθνικιστικού Τάγματος «Αζόφ» μίλησαν με τους βουλευτές, δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των κομμουνιστών και πολλών άλλων αριστερών κομμάτων.

Από αυτούς που ήταν παρόντες, η ομιλία των Ουκρανών χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα μόνο από δύο πολιτικές δυνάμεις-εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ).

Οι υπόλοιποι δεν σηκώθηκαν και δεν χειροκροτούσαν»…δήλωσε στην Εφημερίδα “VZGLYAD” μέλος της Εταιρείας Ελλήνων της Μόσχας, ο δημοσιογράφος Νίκος Σιδηρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here