Ναυάγιο με Πρόσφυγες-Μετανάστες νότια της Φολέγανδρου…της Χριστίνα Παπασταθοπούλου.

0
263

Σε εξέλιξη είναι, από λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ευρεία επιχείρηση διάσωσης τυχόν αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ανθρώπων.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν, όπως έκανε γνωστό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ), τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κι ένα της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος C-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και δυο ιδιωτικά σκάφη. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με ένταση 4 Μποφόρ.

Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 12 μετανάστες καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο. Όλοι τους περί-συνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, το πλαστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Σημειώνεται ότι μόνο δύο εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δε φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here