Να ανέβουν στη «Διαύγεια» όλα τα ποσά που θα δοθούν στα ΜΜΕ!

0
542

Και ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα, βρέθηκαν 11.000.000 ευρώ για να μοιραστούν στα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την εκστρατεία επικοινωνίας των μέτρων αποφυγής διάδοσης του Covid-19.

 

Το «μοίρασμα» των χρημάτων ανέλαβε η διαφημιστική εταιρία Initiative Media, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός. Η αμοιβή της Initiative ορίστηκε στο 3% επί του προϋπολογισμού των 11.000.000 ευρώ, ενώ η σύμβαση θα υλοποιηθεί έως τις 30 Μαΐου.

Εν ολίγοις, η διαφημιστική εταιρία θα λάβει 330.000 ευρώ μέσα σε διάστημα δύο μηνών για κάποια δημιουργικά αλλά και για μια απλή διανομή κονδυλίων, αφού, σύμφωνα με τα στελέχη της, ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες ορίζουν «ποιος παίρνει και τι».

Η ίδια διαφημιστική, παρεμπιπτόντως, χειρίζεται επικοινωνιακά κονδύλια των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

 

Και μπορεί ο Στέλιος Πέτσας να δήλωσε πως δεν θα αποκλειστεί καμία κατηγορία μέσων ενημέρωσης, η πραγματικότητα, όμως, είναι πως έχουν ήδη αποκλειστεί μεγάλες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα οι αθλητικές εφημερίδες, οι οποίες δέχτηκαν το πιο έντονο πλήγμα αυτό το διάστημα εξαιτίας της ολοκληρωτικής παύσης των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως.

Η μέχρι τώρα μεθοδολογία διανομής του κονδυλίου δεν διασφαλίζει ότι τα χρήματα θα μοιραστούν με τέτοιο τρόπο ώστε τα μέσα να μπορέσουν να αντέξουν τη σαρωτική οικονομική λαίλαπα που προκαλούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η επιλογή, όπως προαναφέραμε, είναι φυσικά αποκλειστικά κυβερνητική και μέχρι στιγμής με αδιαφανή κριτήρια.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Λεφτόδεντρα υπάρχουν…για «πατέντες» σε φάρμακα και εμβόλια που δεν υπάρχουν!!

Τελικά απ ότι φαίνεται “λεφτόδεντρα” υπάρχουν…και χρειάζεται μεγάλη προσοχή το που πάνε οι καρποί του δέντρου…Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

Φαίνεται πως υπάρχουν τελικά 11 εκατ. για διαφημίσεις…11 εκατ. για κινητά συνεργεία και εργαστήρια ελέγχου δειγμάτων για κορονοϊό…Τώρα καπάκι μας ήρθαν και οι «πατέντες»…!!!

Αναφορικά με τα κινητά συνεργεία για τα οποία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία μετά από ένα 4μηνο...θα έχει ίσως εκλείψει η ανάγκη απόκτησης…

Τονίζεται ότι απ αυτή την δαπάνη δεν θα απομείνει τίποτα…ούτε εξοπλισμός…ούτε εμπειρία στα Νοσοκομεία του ΕΟΔΥ…μιας και το έργο των δειγματοληψιών θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία…

Απ την άλλη τίθεται ένα απλό ερώτημα..γιατί δεν δίνονται τα λεφτά αυτά στις ΥΠΕ και τα Πανεπιστήμια ώστε να αποκτήσουν σε μόνιμη βάση εργαστηριακό εξοπλισμό και να εκπαιδεύσουν γιατρούς-φοιτητές ή και μεταπτυχιακούς αποκτώντας εμπειρία στον κορωνοϊό και σε ιούς εν γένει…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here