Να παραιτηθεί η Μενδώνη ζητά η Ελίζα Βόζεμπεργκ: Έχει την πολιτική ευθύνη για την επιλογή Λιγνάδη.

0
405

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι η πρώτη από το Κυβερνητικό στρατόπεδο που θέτει δημοσίως ζήτημα παραίτησης της Yπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για τον χειρισμό του θέματος Λιγνάδη.

Την άποψη ότι η κ. Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, διότι εκ του θεσμικού της ρόλου έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη της επιλογής (του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου), εξέφρασε με δηλώσεις της στο «ΘΕΜΑ 104.6» η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν επιρρίπτει στην Yπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου!

Η κ. Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι η κ. Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον Pρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της Yπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως είπε.

Δεν είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε Υπουργού η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας.

Η κυρία Βόζεμπεργκ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και όσους στοχοποιούν τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του Πρωθυπουργού.

Υπερασπιζόμενη δε τον Πρωθυπουργό τόνισε ότι:

«Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που, αν μη τι άλλο, κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην Kυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο».

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και πρέπει να αυστηρό-ποιηθεί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να ξαναδεί το θέμα της παραγραφής επισήμανε.

Υ.Γ. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ απάντηση της Ν.Δ. για τον Λιγνάδη. Τα θέλουν και τα γράφουν;

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση η οποία είναι πραγματική επικοινωνιακή αυτοχειρία!:

«Αντί απάντησης στον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουμε στη χθεσινή ανάρτηση του κ. Ηλιόπουλου, ο οποίος μέσα στην ταραχή του, σε 4 γραμμές αναίρεσε πλήρως όλα τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν συγκάλυψης. Η 06/02 πού όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.» είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο Δ. Λιγνάδης. Κι έγινε αποδεκτή την ίδια στιγμή.

Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα; Δεν πρόκειται μόνο για αντίφαση, αλλά για τρικυμία εν κρανίω που ακυρώνει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία έχει πλέον το λόγο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here