ΝΔ: Χάος με τον Καιρίδη – «Είμαστε παιδιά Οθωμανών»

0
466

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» και ευτυχώς που οι διαλέξεις στο πανεπιστήμιο του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Καιρίδη, είναι δημόσιες και έχουν καταγραφεί σε βίντεο, για να γνωρίζει ο κόσμος και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, τα σημεία…τέρατα που ο εν λόγω καθηγητής διδάσκει στους φοιτητές του.

Ανθελληνικό παραλήρημα από Καιρίδη

Μπορεί ο Δημήτρης Καιρίδης να ήρθε στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα για το «Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο», ωστόσο αυτό είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της άποψής του για το μακεδονικό ζήτημα, το οποίο όπως εξηγούσε στους φοιτητές του «μισώ να το συζητώ».

Ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου έδωσε τα ρέστα του και μετέτρεψε διάλεξη του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρίας στις 5 Μαΐου 2018 σε κρεσέντο εθνομηδενισμού.

Η εισήγησή του στο σεμινάριο αφορούσε το θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο – Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος-Αιγαίο-Μακεδονικό)».

Αφετηρία της σκέψης του Δημήτρη Καιρίδη είναι ότι «είμαστε παιδιά των Οθωμανών» και, όπως εξηγούσε, «ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του».

Σχέδιο Ανάν

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δημήτρης Καιρίδης αναμασά την τουρκική προπαγάνδα για το Αιγαίο και το Κυπριακό, παρέχοντας επιστημονικό άλλοθι στα διάφορα σχέδια τύπου «Ανάν» και συν-διαχείρισης του Αιγαίου.

Ειδικά το Κυπριακό, ο Δημήτρης Καιρίδης το αντιμετωπίζει ως βαρίδι για την ελληνική εξωτερική πολιτική και υποστηρίζει πως «το Κυπριακό κατέστρεψε τις σχέσεις μας με την Τουρκία και μας οδήγησε στη χρεοκοπία». Αναφέρει, μάλιστα, ότι «χτίστηκαν καριέρες στο Κυπριακό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε το Κυπριακό»!

Για την ουσία του Κυπριακού ζητήματος, η τουρκική εισβολή και κατοχή περνούν σε δεύτερη μοίρα, καθώς, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, «το Κυπριακό είναι κυρίως προϊόν μιας εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης, εντός των Ελλήνων κυρίως της Κύπρου, αλλά όχι μόνο»!

Το απαύγασμα της σκέψης του κ. Καιρίδη συνίσταται στο ότι «η Κύπρος ως έναν βαθμό έμεινε ελληνική χάρη στους Άγγλους…». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει πως «η αλήθεια είναι ότι την χούντα την έριξαν οι Τούρκοι».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Μητσοτάκης και ο ελληνικός λαός έστειλα στη Βουλή έναν λάτρη των Οθωμανών, την ώρα που ο Ερντογάν ονειρεύεται νέα οθωμανική αυτοκρατορία

Η φιλοτουρκική  πολιτική του Μητσοτάκη δεν είναι κάτι αποσπασματικό. Ο Μητσοτάκης έχει ισχυρούς δεσμούς – κάποιοι μιλούν για δεσμά – με την γειτονική χώρα.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here