ΝΕΑ ανεξέλεγκτη φωτιά ξέσπασε στη Μόρια: Ολική καταστροφή στον καταυλισμό προσφύγων.

0
512

Νέα ανεξέλεγκτη φωτιά ξέσπασε στη Μόρια. Σύμφωνα με το OPEN TV, καίγονται σκηνές και κοντέινερ που είχαν μείνει άθικτα στον άτυπο καταυλισμό, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής φωτιάς.

Μόλις ξέσπασαν οι πρώτες εστίες, χιλιάδες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να τρέχουν άρον άρον με τα μωρά στην αγκαλιά τους για να σωθούν από τις φλόγες. Όλοι τους είχαν επιστρέψει πίσω για να σώσουν ότι υπάρχοντα είχαν απομείνει μετά τη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Open TV στο σημείο όπου ξέσπασε η νέα εστία της φωτιάς βρίσκονταν στημένες τουλάχιστον 200 σκηνές όπου διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σημείο το οποίο βρίσκεται έξω από την περίφραξη του κανονικού καταυλισμού. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύει καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί ενώ σε λίγη ώρα θα πέσει το φως της νύχτας.

Η νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης ενώ η κατάσταση από τους καπνούς και το καμένο πλαστικό είναι αποπνικτική. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ προς το παρόν παραμένει άγνωστη η αιτία της φωτιάς.

Μάλιστα ακούστηκαν και εκρήξεις από φιάλες υγραερίου που χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να μαγειρέψουν. Την ίδια ώρα μηχανήματα του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες για να ανοίξουν δρόμους προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις εστίες της φωτιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στο σημείο και παλεύουν με τις φλόγες αλλά το έργο τους δυσκολεύει καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί. Η νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα.

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις τα μηχανήματα του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες για να ανοίξουν δρόμους προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικά μέσα τις εστίες.

Υ.Γ. Μόρια: Η επόμενη ημέρα μετά τη φωτιά – Στον δρόμο κοιμήθηκαν μετανάστες και μικρά παιδιά.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο νησί της Λέσβου μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την τραγική κατάσταση και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή με τους μετανάστες να κοιμούνται στον δρόμο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ.1. Η Μόρια και πάλι στις φλόγες-Ένα βήμα πριν από το εφιαλτικό σενάριο…του Σταύρου Λυγερού.

Για να μην ξεχνιόμαστε…Η ιστορία επαναλαμβάνετε…ΕΔΩ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here