ΝΕΑ Ντοκουμέντα από τα μονοπάτια των διακινητών μεταναστών στον Έβρο.

0
224

Υπό την ανοχή των τουρκικών Αρχών άρχισε πάλι η πίεση με τους μετανάστες στον Έβρο, όπου το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των ατόμων που επιχειρούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα, με τον Στρατό και τους συνοριοφύλακες να βρίσκονται σε μόνιμο συναγερμό.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το βίντεο του Open, που δείχνει την δράση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

Στο ποτάμι δεκάδες οι παρατημένες βάρκες, με τους μετανάστες μόλις πατήσουν σε Ελληνικό έδαφος, να αλλάζουν ρούχα και να συνωστίζονται ακόμη και σε πορτμπαγκάζ  αυτοκινήτου, που θα τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

Ο δε διακινητής, αφού έχει πάρει από 3.000 ευρώ το κεφάλι, τους κλωτσάει κιόλας για να χωρέσουν όλοι στο αυτοκίνητο!

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί όσο πέφτει η στάθμη του ποταμού. Το Open και η Αναστασία Αργυριάδου κατέγραψαν τον πρωί της Δευτέρας ακόμη μια επιχείρηση εισβολής μεταναστών.

Αυτή τη φορά από το Αλί-Μπέη στην περιοχή της Μάνδρας και την μεταφορά μεταναστών σταμάτησε οι Έλληνες στρατιώτες, που μόλις τους είδαν γύρισαν πίσω.

Η κυβέρνηση ανησυχεί με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, καθώς υπήρξε και το περιστατικό με το ναυάγιο τα ξημερώματα της Κυριακής ανοιχτά της Μυκόνου. Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία το τελευταίο πεντάμηνο ανέρχεται σε 36%!

Είναι σίγουρο πως οι κινήσεις της Τουρκίας δείχνουν ότι το καλοκαίρι αναμένεται «θερμό» από όλες τις απόψεις, αν και οι αρμόδιοι επιμένουν ότι δεν βλέπουν σχέδιο οργανωμένης υβριδικής απειλής!

Τέσσερις συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες διακινητές, οι οποίοι αφού παρέδωσαν σε αλλοδαπό διακινητή το όχημα για τη μεταφορά παράνομα εισερχομένων στη χώρα μεταναστών, στη συνέχεια λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Ειδικότερα, το βράδυ της 20ης προς 21ης Ιουνίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους τρεις άνδρες διακινητές για μεταφορά παράνομα στη χώρα πέντε μεταναστών.

Αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη χθες το μεσημέρι και στον οικισμό Σώστη Ροδόπης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Ο διακινητής, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε συνολικά έξι μετανάστες που στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς για να ακινητοποιήσει τελικά το όχημα σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγει της σύλληψης πεζός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι οδηγοί διακινητές, οι οποίοι θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-της ανταποκρίτριας Λ. Παπαδημητρίου, Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here