ΝΕΟ ΔΩΡΑΚΙ Μητσοτάκη στα κανάλια! Με τροπολογία το δημόσιο θα καλύπτει ως και τον Οκτώβριο το μισό «ενοίκιο» προς την Digea λόγω…κορωνοϊού!

0
588

Συνεχίζονται τα «δώρα» στα κανάλια από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τα χρήματα από τη λίστα Πέτσα και τη διευκόλυνση για τις δόσεις του 2020, αφού σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» το δημόσιο αναλαμβάνει το 50% του ενοικίου προς την Digea λόγω… πανδημίας ως τα τέλη Οκτωβρίου!

Τελειωμό δεν έχουν τα «δωράκια»  Μητσοτάκη στους καναλάρχες! Με νέα ΠΝΠ τα κανάλια-ιδιοκτήτες της DIGEA θα πληρώσουν 50% λιγότερα για την εκπομπή του σήματος τους το τελευταίο 3μηνο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης έρχεται να παρατείνει το καθεστώς που ίσχυε με την ΠΝΠ 90/2020, όπου το 43o άρθρο προέβλεπε πως το 50% της υποχρέωσης του καναλιού, σε περίπτωση που αδυνατεί να πληρώσει τη Digea ο τηλεοπτικός σταθμός, θα καλυπτόταν ως τις 31 Αυγούστου από το δημόσιο.

Πλέον, με την τροπολογία το χρονικό αυτό όριο επεκτείνεται  ως τις 30 Οκτωβρίου 2020 και η Digea δεν θα μπορεί να απομειώσει το σήμα του σταθμού, ενώ το ποσό της οφειλής θα συμψηφιστεί  με την υποχρέωση που έχει η εταιρεία της καταβολής του σχετικού τιμήματος προς το Ελληνικό δημόσιο, από την ενοικίαση των συχνοτήτων.

Οι «Τυπολογίες» υπενθυμίζουν, πάντως, με νόημα ότι η Digea είχε απειλήσει με προσφυγή στην ΕΕ για την δυνατότητα που έδινε νόμος στην ΕΡΤ να αναπτύξει εταιρεία παρόχου σήματος που θα παρείχε υπηρεσίες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, με το επιχείρημα των κρατικών ενισχύσεων…

Πηγή: thefaq.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here