Νικήτας Κακλαμάνης: Νίκη…του Γιώργου Λακόπουλου.

0
352

Ήδη μετά από την παρέμβασή του η Κυβέρνηση, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη, ανακοίνωσε ότι απευθύνθηκε στον εισαγγελέα. Έστω και αν το εννοεί, όπως στην περίπτωση Ινδαρέ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κέρδισε μια Νίκη, για λογαριασμό του Σώματος που τον τίμησε.

Το ξέρουν και οι κολώνες στο Περιστύλιο. Ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν ο φυσικός Πρόεδρος της σημερινής Βουλής. Τον έκοψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον άχρωμο, αλλά πειθήνιο, Κώστα Τασούλα.

Ωστόσο το σώμα εξέφρασε την υποσυνείδητη συλλογική του βούληση, δίνοντας στον Νικήτα, ως Αντιπρόεδρο με περισσότερες ψήφους από τον σημερινό Πρόεδρο.

Δεν είναι πάντως αυτός ο λόγος που ο Κακλαμάνης δεν χαρίζει κάστανα στην κυβέρνηση, οσάκις παρεκτρέπεται. Απλώς γνωρίζει όσα ορίζει το Σύνταγμα για τους βουλευτές.

Μετά τις βολές για το άνοιγμα του τουρισμού, έπιασε από το αυτί όσους εμπλέκονται το σκάνδαλο Φουρθιώτη: «Ορθώς το έφερε η Αντιπολίτευση στη Βουλή».

Μα τι έχουν πάθει στη ΝΔ; Μετά στον Βρούτση και ο Κακλαμάνης βρίσκει σημεία επαφής με τους Συριζαίους. Ο ένας μιλάει στο Documento, ο άλλος λέει ότι ευλόγως ασκούν Κοινοβουλευτικό έλεγχο. Προκαλούν ξινίλα στο μέγαρο Μαξίμου. Αλλά σώζουν την τιμή της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που καταρράκωσε ο Πέτσας-με υποδείξεις άνωθεν.

Αλίμονο αν ο βουλευτής δεν μπορεί να δέχεται ερωτήσεις από ΜΜΕ, επειδή δεν είναι της αρέσκειας του Πρωθυπουργού-για λόγους που δεν αφορούν το κόμμα ή την κυβέρνηση.

Η άσκηση κριτικής πουθενά στον κοινοβουλευτικό πλανήτη δεν είναι λόγος για εμπάργκο.

Ο Κακλαμάνης δεν είναι χτεσινός και ξέρει να διαβάζει όσα διαδραματίζονται. Αλλά επειδή έχει δημοκρατική κουλτούρα τους δίνει τράτο: «Περιμένω να ακούσω τις απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here