Νικόλαος και Τατιάνα…..οι νέοι γείτονες μας.

0
1578

Το πήραν απόφαση τα παιδιά κι αποφάσισαν να απολαμβάνουν τον όμορφο καιρό όλο το χρόνο στη χώρα μας. Όπως λοιπόν και οι γονείς του ο πρίγκιπας Νικόλαος αποφάσισε να μετακομίσει με τη γυναίκα του Τατιάνα στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους το βροχερό Λονδίνο.

Η Τατιάνα που λατρεύει την πατρίδα του συζύγου της δεν έφερε καμία αντίρρηση.

Έτσι με τη μεσολάβηση του φίλου και κουμπάρου του Νάσου Θανόπουλου, το ζεύγος βρήκε σπίτι στη Νέα Ερυθραία-Καστρί. 

Για την ακρίβεια μάλιστα, η μεζονέτα στο συγκρότημα που μετακόμισαν, ανήκει στην αδελφή του τ. πρωθυπουργού Σοφία Παπανδρέου ενώ στο ίδιο συγκρότημα μένει και ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγό του. Το 5,5 στρεμμάτων οικόπεδο όπου βρισκόταν η οικογενειακή βίλα Γαλήνη της οικογένειας Παπανδρέου από το 1928, κληρονόμησε η Σοφία Παπανδρέου η οποία και την έδωσε προ επταετίας με αντιπαροχή.

Εκεί λοιπόν δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα από δύο κτίρια, με τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., ενώ κάποιες από αυτές εκτός από πισίνες διαθέτουν ακόμα και τζακούζι στις βεράντες τους.

Το προάστιο, η αισθητική του οικήματος, οι ανέσεις και κυρίως η ασφάλεια ήταν εκείνα τα οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, συνέβαλαν στο να το αποφασίσουν. 

Για να γιορτάσουν το γεγονός ο Νάσος Θανόπουλος διοργάνωσε πάρτι προς τιμήν του ζευγαριού στο σπίτι του, με ελληνικούς μεζέδες και ελληνική και ξένη μουσική.

Εξ άλλου ο Νικόλαος αγαπά την Ελλάδα και δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως είναι Έλληνας και πονάει την πατρίδα του, όπως εξ άλλου και όλα τα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Άννας- Μαρίας.

Προ ημερών ο Νικόλαος και η Τατιάνα κατέβηκαν για βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, άφησαν το αυτοκίνητο στην Μ. Βρετανία και γευμάτισαν στο Pasaji της στοάς City Link. Απλοί, χαρούμενοι και γελαστοί και οι δυο τους ανταπέδιδαν το χαιρετισμό στους περαστικούς που τους αντιλαμβάνονταν.

Η γνωριμία

Ο Νικόλαος γνώρισε την Τατιάνα Μπλάτνικ στο Γκστάαντ της Ελβετίας το 2003 και από τότε είναι σχεδόν αχώριστοι, εκτός από ένα διάστημα που είχαν κυκλοφορήσει φήμες για χωρισμό τους.

Ο αρραβώνας τους ήταν έκπληξη για όλους. Το 2009 εκμεταλλευόμενος τον υπέροχο, για Δεκέμβριο, καιρό , ο Νικόλαος καλεί την αγαπημένη του για μία……βαρκάδα στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού, με την «Αφρόεσσα» το τρεχαντήρι της μητέρας του, στο Πόρτο Χέλι, όπου είχε συγκεντρωθεί η οικογένεια για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Την κάλεσα για βόλτα. Δεν ήθελα να ψυλλιαστεί τι πήγαινα να κάνω, όμως είχε προσέξει κάτι μικρές αλλαγές στο καΐκι. Της λέω «έλα να σου δείξω λίγο στην πλώρη μια μικρή ανακαίνιση που έχει γίνει» και εκεί έσκυψα και της έκανα την πρόταση και μου λέει «τι κάνεις εκεί κάτω»; Στο ένα γόνατο γονάτισα, γιατί, εάν ήταν και στα δύο, θα ήταν σαν να προσευχόμουν… Δεν είχε καταλάβει τίποτα», είχε δηλώσει ο Νικόλαος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Ακούγεται λίγο «χαζό» μετά από επτά χρόνια που είμαστε μαζί, αλλά αιφνιδιάστηκα. Ο Νικόλας έκλαψε…», είχε αποκαλύψει η Τατιάνα στην ίδια συνέντευξη.

Η πρόταση συνοδεύτηκε από ένα δαχτυλίδι με ζαφείρι αμύθητης αξίας, που ανήκε στη μητέρα της Άννας-Μαρίας, το οποίο από την ημέρα εκείνη κοσμεί το χέρι της Τατιάνας.

Ακολούθησε στις Σπέτσες ο παραμυθένιος γάμος τους, με πολλούς γαλαζοαίματους και μη καλεσμένους και η διαμονή τους στο Λονδίνο απ όπου ταξιδεύουν πολύ συχνά καθώς είναι κάτι που λατρεύουν και οι δύο. «Η ομορφιά της με γοήτευσε και μετά ο χαρακτήρας της, έχουμε δεθεί πάρα πολύ και ταιριάζουμε πολύ», έχει δηλώσει ο Νικόλαος.

Ποια είναι η καλλονή Τατιάνα

Η Τατιάνα-Ελίνκα Μπλάτνικ γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1980 στη Βενεζουέλα κι έχει ρωσοεβραϊκές ρίζες. Πατέρας της ήταν ο Σλοβένος play boy Vladimir Ladislav Blatnik και μητέρα της η Γερμανίδα Marie Blanche Bierlein.

Τον πατέρα της, ο οποίος διατηρούσε στα 60s δεσμό με την ηθοποιό Nataly Wood, τον αποκαλούσαν τότε «βασιλιά των παπουτσιών» της Βενεζουέλας. Η μητέρα της είναι αριστοκράτισσα αφού έλκει την καταγωγή της από τον οίκο του Ανοβέρου και του βασιλιά Γεωργίου Α΄ της Αγγλίας.

Η 80χρονη σήμερα γιαγιά της Τατιάνας, η Ελίνκα Φον Αϊνζιντελ που έχει αποσυρθεί στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, διατηρεί τον τίτλο της κόμισσας. Η Τατιάνα έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό τον Μπόρις κι άλλα δύο αδέλφια, ενδεχομένως από προηγούμενες σχέσεις του πατέρα της.

Το 1986, όταν η Τατιάνα ήταν έξι ετών, χάνει τον πατέρα της. Άλλοι αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Γκστάαντ, άλλοι πάλι μιλούν για αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου.

Οι σπουδές

Για δώδεκα χρόνια η Τατιάνα φοιτά εσωτερική σε ένα από τα πιο αυστηρά αγγλικανικά κολέγια της Ελβετίας στο Aiglon, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Γκστάαντ.

Εκεί θα σκληραγωγηθεί σωματικά – με υποχρεωτικές πεζοπορίες στο χιόνι, μαθήματα σκι και κατασκήνωση στις Άλπεις – και πνευματικά, καθώς το μότο του σχολείου είναι «Ο Θεός είναι η δύναμή μου». Μετά τα 18 θα συνεχίσει τις σπουδές στο Georgetown της Ουάσινγκτον.

Στη μετοίκησή της εκεί, ίσως έπαιξε ρόλο και η σχέση της μητέρας της με τον Βενεζουελάνο μεγαλοεπιχειρηματία Atilio Brielembourg , τον οποίο και παντρεύτηκε. Η Κοινωνιολογία και η Λογοτεχνία που σπούδασε όμως δεν την κέρδισαν.

Έφεση είχε στις δημόσιες σχέσεις, γι αυτό και αποτάθηκε στην σχεδιάστρια μόδας Diane Von Furstenberg, παλιά φίλη του πατέρα της, η οποία όχι μόνον την προσέλαβε ως event planner του οίκου της στο Λονδίνο, αλλά και σαν έμπιστή της.

Η Τατιάνα φαίνεται πως μοιράζεται τις ίδιες φιλανθρωπικές ανησυχίες με τη μητέρα της Marie Blanche, Blanca για τους κύκλους του τζετ σετ , που έχει αφιερωθεί στην προστασία των ζώων, που υποστηρίζει με ζέση και η Γκουίνεθ Πάλτροου, (την οποία χρεώνουν στο παλμαρέ των τέως συντρόφων του Νικόλαου) αλλά βρίσκεται και στο πλευρό της αμερικανικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών «Vital Voices», στην οποία έχει πολλάκις εμπλακεί και η εργοδότριά της.

Τατιάνα η Ελληνίδα

Στη ζεστή αγκαλιά του Νικόλαου και της βασιλικής οικογένειας, η Τατιάνα βρήκε την αγάπη και τη θαλπωρή που της έλειπε. Γι αυτό βαπτίστηκε ορθόδοξη, έμαθε ελληνικά να μιλά και να μαγειρεύει.

Αλλά, δεν δίστασε και να πανηγυρίσει το 2004 σαν θερμόαιμη Ελληνίδα στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας την κατάκτηση του Euro – στιγμή που έχει καταγραφεί ανεξίτηλα στον σκληρό δίσκο του μυαλού της, κατά δήλωσή της στο ισπανικό περιοδικό «Hola» – ή να «παραμιλήσει», με τις ελληνικές σπεσιαλιτέ.

Ενδιαφέρον όμως δείχνει και για τα ελληνικά ήθη και έθιμα, ενώ έχει αποκτήσει πολλούς Έλληνες φίλους μέσα από το facebook της.

Η Τατιάνα και ο Νικόλας είναι πολύ ερωτευμένοι και είναι προφανές σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here