Ντομπρόβσκις: Ισχύει η Eνισχυμένη Eποπτεία η Ελλάδα, μην ξεχνιόμαστε-Δεν έχουμε μνημόνιο, λέει η Κυβέρνηση.

0
516

«Για την Ελλάδα υπάρχει ακόμη η ενισχυμένη εποπτεία και θα είναι προφανώς ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την διάθεση των κονδυλίων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή τους προς την εφημερίδα «Τα Νέα» και απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τα χρήματα που περιμένει η χώρα μας για την κρίση λόγω κορωναϊού.

«Οι δεσμεύσεις της ενισχυμένης εποπτείας θα πρέπει να εμπεριέχονται στο ελληνικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης», είπε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι και ο επικεφαλής της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της Κομισιόν

Ο Kυβερνητικός Eκπρόσωπος αντέδρασε στα σχόλια της αντιπολίτευσης περί νέου μνημονίου (σχόλια που έγιναν με αφορμή το πρωτοσέλιδο θέμα «Των Νέων» για τη συνέντευξη)

Ο κ. Πέτσας είπε ότι ειδικά για τα κονδύλια των 32 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης:

«Δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις. Εμείς θα υποβάλουμε σχέδιο που θα δουλεύει προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Δεν υπάρχει θέμα εποπτείας και σύνδεσης πόρων με μεταρρυθμίσεις. Είμαστε μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Μην μπερδεύονται οι Έλληνες. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας».

Σε συνέντευξή του στο «Open» ο υφυπουργός Οικονομικών  κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι δεν έχουμε εικόνα ότι πάμε σε παράταση της εποπτείας. Διευκρίνισε πάντως ότι είναι προφανές ότι στη διάρκεια της διευρυμένης εποπτείας μέχρι το 2022, η δημοσιονομική διαχείριση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι εντός πλαισίου της ευρύτατης εποπτείας, παρακολουθούνται τα δημόσια οικονομικά, σε σχέση και με τη σύνδεση με την Eυρωπαϊκή χρηματοδότηση.

«Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο. Ότι υπήρχε ισχύει ως το 2020. Το Ταμείο Στήριξης ξεπερνά το 2022, επομένως δεν μπορώ να σκεφτώ πρόσθετους ειδικούς όρους. Δεν αλλάζουν οι όροι της Εποπτείας. Οι δημοσιονομικοί στόχοι υπάρχουν, έχουν τεθεί. Είναι κοινός στόχος να ανακάμψει η χώρα»…δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here