«Ντροπή» για τα αρχαία της Βενιζέλου, λέει η διακεκριμένη βυζαντινολόγος Sharon Gerstel.

0
511

Με ένα «Ντροπή» στα Ελληνικά, η  Sharon Gerstel,  καθηγήτρια βυζαντινής τέχνης και αρχαιολογίας του UCLA (University of California, Los Angeles) και μια από τις πιο αναγνωρισμένες βυζαντινολόγους διεθνώς, σχολιάζει την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να εγκρίνει την απόσπαση, μεταφορά και επανατοποθέτηση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η διακεκριμένη επιστήμονας που μάλιστα έχει ζήσει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο «για πράξη διαγραφής», μια «μαύρη μέρα για τον πολιτισμό».

I lived in Thessaloniki for a good part of my life, crossing Egnatia every day to attend university classes. As a…

Gepostet von Sharon Gerstel am Donnerstag, 24. September 2020

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. Δήλωση της Βουλευτή Αχαΐας  Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η ανάρτηση της κορυφαίας, διακεκριμένης Αμερικανίδας καθηγήτριας Βυζαντινολογίας στο πανεπιστήμιο UCLA στην Καλιφόρνια, Sharon Gerstel,  στα κοινωνικά δίκτυα την επομένη της «μαύρης μέρας για τον Πολιτισμό», όπως η ίδια αποκαλεί τη μέρα της απόφασης του ΚΑΣ για τα Αρχαία του Μετρό Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπει πλέον σιωπή.

Η λέξη «Ντροπή!» (στα Ελληνικά) με την οποία κλείνει την ανάρτησή της, ταρακουνά συνειδήσεις και μας καλεί όλους και όλες – όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς – όλους/ες τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αναμετρηθούμε με την Πολιτιστική κληρονομιά μας.

Με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here