«ΝΤΡΟΠΗ για τον Πολιτισμό»: Τα διεθνή MME για τους 92 γυμνούς Πρόσφυγες του Έβρου.

0
213

Λόγω του tweet που έκανε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες η υπόθεση των 92 γυμνών προσφύγων που βρέθηκαν στον Έβρο φιλοξενήθηκε σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.

Από το Euronews, μέχρι τον Guardian, από το BBC μέχρι το Independent κι από το CNN μέχρι το France24 ασχολούνται με το σοκαριστικό περιστατικό της διάσωσης των 92 γυμνών προσφύγων στον Έβρο.

Με το θέμα ασχολήθηκαν εκτενώς όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις λόγο για «απάνθρωπη εικόνα» και «ντροπή για τον πολιτισμό».

Η διεθνοποίηση του ζητήματος χρεώνεται αποκλειστικά στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και όχι στον Νότη Μηταράκη, η οποία έκανε tweet χθες το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είναι βαθιά στενοχωρημένη από τις σοκαριστικές αναφορές και τις εικόνες 92 ατόμων, που φέρεται να βρέθηκαν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, απογυμνωμένα από τα ρούχα τους. Καταδικάζουμε μια τέτοια σκληρή και ταπεινωτική μεταχείριση και ζητούμε πλήρη διερεύνηση αυτού του περιστατικού».

Μηταράκης: Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here