Νύχτα τρόμου στη Βιέννη.

0
407

Αδιευκρίνιστος παραμένει μέχρι τώρα ο ακριβής αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στην καρδιά της Βιέννης, κοντά στον δρόμο που βρίσκεται η κεντρική συναγωγή.

Πληροφορίες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης στην Αυστρία ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 7, ωστόσο η αστυνομία προς το παρόν αναφέρει δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, τουλάχιστον ένας από τους υπόπτους για την επίθεση διαφεύγει τη σύλληψη, ενώ ένας σκοτώθηκε. Προσθέτει ακόμη τον θάνατο μιας γυναίκας που υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας ανέφερε μέσω του Twitter ότι υπάρχουν πολλοί ύποπτοι και ότι εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία, όλα τους πολύ κοντά στη συναγωγή.

Ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής Βιέννης έχει αποκλειστεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ είπε στην αυστριακή τηλεόραση ORF ότι πιστεύεται πως στην επίθεση συμμετείχαν «πολλά άτομα». «Αυτή τη στιγμή μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πιστεύουμε πως πρόκειται προφανώς για τρομοκρατική επίθεση. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί δράστες. Δυστυχώς, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες, πιθανότατα και νεκροί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA έχουν σκοτωθεί από πυρά ένας από τους υπόπτους και ένας περαστικός, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Νωρίτερα, άλλη πληροφορία ανέφερε ότι ένας από τους δράστες ανατινάχθηκε.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας Όσκαρ Ντόιτς ανέφερε ότι δεν είναι σαφές αν η συναγωγή και τα διπλανά γραφεία ήταν οι στόχοι της επίθεσης, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα ήταν κλειστά.

Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν βίντεο που δείχνουν έναν ένοπλο να τρέχει σε έναν πλακόστρωτο δρόμο, πυροβολώντας και φωνάζοντας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here