Ξέσπασε Οργή για την κοροϊδία και την ανικανότητα.

0
435

ΑΥΤΗ τη φορά το ξέσπασμα οργής δεν προέρχεται ούτε από την αντιπολίτευση ούτε από τις λεγόμενες λαϊκές περιοχές. Αυτοί που κατηγορούν την Kυβέρνηση για επικίνδυνη ανικανότητα και χαρακτηρίζουν τον κρατικό μηχανισμό διαλυμένο μαγαζί, είναι οι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι συντηρητικοί και ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Τώρα δηλώνουν οργισμένοι, αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι, γιατί ποτέ δεν περίμεναν ότι η δική τους Κυβέρνηση θα έδειχνε τόση ανικανότητα ώστε να αφήσει οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους για πέντε ολόκληρες μέρες στο σκοτάδι και χωρίς νερό.

-Ποτέ δεν περίμεναν ότι το Επιτελικό Κράτος δεν θα μπορούσε να εγκαταστήσει μια γεννήτρια στο αντλιοστάσιο για να έχουν νερό.

-Ποτέ δεν περίμεναν ότι ο ετοιμοπόλεμος Χαρδαλιάς θα είχε μείνει από γκρέιντερ και αλάτι.

-Ποτέ δεν υπολόγιζαν ότι οι υπουργοί που συντόνιζαν τη διαχείριση της κρίσης θα ήταν για το τσίρκο.

Το πολιτικό κόστος για το κυβερνών κόμμα είναι τεράστιο, γιατί προέρχεται από τον σκληρό του πυρήνα.

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να διαρρήξει τις σχέσεις της με το πλέον νευραλγικό κομμάτι της. Αυτό των αστών που κατοικούν στα βόρεια προάστια, τα οποία για τρεις ολόκληρες μέρες έγιναν…Βόρεια Κορέα.

Η κυβέρνηση περιορίζεται σε κινήσεις καθαρά επικοινωνιακές και κανείς υπουργός δεν τόλμησε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Γιατί ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει και παραίτηση. Αντίθετα το Μαξίμου επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και μιας ακόμη ΔΕΚΟ.

Προφανώς επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο ότι την Ελλάδα κυβερνούν κάποιοι μάνατζερ του ΔΕΔΔΗΕ και ότι οι υπουργοί είναι ανεύθυνοι ή περιορισμένης ευθύνης. Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι με μια συγγνώμη μπορεί να καθαρίσει. Αλλά το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εξοργίζει τον λαό και ακόμη περισσότερο τους δικούς του ψηφοφόρους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της Kυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με την τραγωδία στο Μάτι. Ο κόσμος δικαιολογημένα έριξε την ευθύνη στην τότε κυβέρνηση, γιατί δεν πιστεύει τα παραμύθια για μετάθεση ευθυνών στην Πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει τη γενική ευθύνη και το γενικό πρόσταγμα. Αυτό είναι δόγμα που δεν αλλάζει. Το ναυάγιο της Αττικής μπορεί να σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το ξεκατίνιασμα αρμοδίων που δηλώνουν αναρμόδιοι για το ποιος έχει την ευθύνη, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αποκαλύπτει τη γύμνια του πολιτικού συστήματος.

Πηγή: kontranews.gr

Νέα Δημοκρατία και…επιτελικό κράτος (;)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here