Ξαναζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη η Γκρέις Κέλλυ!

0
307

Αν και δεν είναι η εποχή των Όσκαρ, πληροφορηθήκαμε ότι η πολυβραβευμένη Νικόλ Κίντμαν, θα θέλαμε σελίδες για να αναφέρουμε τα βραβεία της, τιμήθηκε ως η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ στο Μακάο της Κίνας όπου έγινε η τελετή απονομής των βραβείων HUADING.

Φορώντας τουαλέτα του οίκου Prada και συνοδευόμενη από τον Τσάκι Τσαν, περπάτησε στο κόκκινο χαλί, για να παραλάβει ακόμη ένα τρόπαιο!

Στο γεγονός αναφερθήκαμε παρεμπιπτόντως, γιατί το θέμα μας αφορά τις φωτιές που άναψε στο παλάτι του Μονακό και την πριγκιπική οικογένεια των Γκριμάλντι η αναμενόμενη ταινία με τη ζωή της πριγκίπισσας Γκρέις, την οποία υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν. Έχουν ρέντα στο σινεμά τελευταία οι ταινίες που αφορούν προσωπικότητες εστεμμένων και μη.

«Γκρέις του Μονακό» λοιπόν στους κινηματογράφους από 26 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Ντχάν (La Vie en Rose) και σενάριο Aράς Αμέλ. Ένα σενάριο όμως που δεν βρήκε σύμφωνα τα παιδιά της . «Χωρίς να έχουν εμπλακεί με κανένα τρόπο σε αυτή την παραγωγή ένιωσαν κατάπληξη όταν διάβασαν το σενάριο. Το παλάτι είχε υποβάλει στους παραγωγούς πολλά αιτήματα για να γίνουν αλλαγές, που δεν ελήφθησαν όλα υπ’ όψιν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Reuters το παλάτι.

Οι πριγκίπισσες Καρολίνα και Στεφανί είπαν σε επίσημη ανακοίνωση, ότι το φιλμ περιέχει ιστορικές ανακρίβειες , ορισμένα κομμάτια του αποτελούν καθαρή μυθοπλασία και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για βιογραφία. Αφηγείται απλώς μια σελίδα της ιστορίας του Μονακό και της βασιλικής οικογένειας, ξαναγραμμένη και ωραιοποιημένη- όχι για καλό σκοπό.

Όσο για το σκηνοθέτη προσπάθησε να υπερασπιστεί το έργο του και παραδέχτηκε ότι αρκετές σκηνές ήταν προϊόν μυθοπλασίας : «Δεν πρόκειται για βιογραφικό δράμα. Γενικά, τα σιχαίνομαι. Σκιαγράφησα το ανθρώπινο πορτρέτο μιας μοντέρνας γυναίκας που θέλει να συμφιλιώσει οικογένεια, σύζυγο, καριέρα και που απαρνιέται την καριέρα της για να επινοήσει έναν άλλο ρόλο.

Δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε ιστορικός, είμαι καλλιτέχνης. Φυσικά και υπάρχουν ιστορικές ανακρίβειες. Ο Ντε Γκολ δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο χορό του Red Cross . Όμως χρειάζομαι αυτή τη σκηνή για να αφηγηθώ την ιστορία μου, σινεμά είναι, δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν».

Δηλώσεις είχε κάνει και η Νικόλ Κίντμαν: «δεν είναι βιογραφία ή δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την Γκρέις Κέλλυ, αλλά ένα μικρό κομμάτι της ζωής της αποκαλυπτικό για τη μεγάλη ανθρωπιά της, όσο και για τους φόβους και την αδυναμία της». 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ταινία παρακολουθεί την Γκρέις στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν άσκησε την επιρροή της και επέδειξε τις διπλωματικές της ικανότητες στην αντιδικία μεταξύ Ντε Γκολ και Ρενιέ, για την φορολόγηση του πριγκιπάτου.

To τρέηλερ μαρτυρά πως η Κίντμαν μεταφέρει επάξια την γοητεία και τη χάρη της Γκρέις Κέλλυ, και σίγουρα θα κοντραριστεί με την συμπατριώτισσά της Ναόμι Γουώτς που πήρε κακές κριτικές για την «Νταϊάνα» της. Συνωστισμός στα Όσκαρ φέτος!

Γκρέις Κέλλυ

Ο «κύκνος» του Χόλυγουντ, δεν ήταν και τόσο αθώος όσο φαινόταν. Η Γκρέις-Πατρίτσια-Κέλλυ κάτω από το αριστοκρατικό παρουσιαστικό και το τέλειο φίνο πρόσωπό της, έκρυβε ένα κορίτσι φλογερού και ζωηρού ταμπεραμέντου, που ξεμυάλιζε όλους τους συμπρωταγωνιστές της.

Γεννημένη το 1929 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, από εκατομμυριούχο πατέρα (τρεις Ολυμπιονίκη κωπηλάτη) και μητέρα καθηγήτρια φυσικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο , είχε δυο μεγαλύτερα αδέρφια και μια μικρότερη αδερφή . Ο αδελφός της έγινε χάλκινος ολυμπιονίκης στους αγώνες της Μελβούρνης και …δρόμος της Φιλαδέλφεια.

Οι αδελφοί του πατέρα της ήταν διακεκριμένοι καλλιτέχνες. Ο ένας σταρ της επιθεώρησης κι ο άλλος βραβευμένος με Πούλιτζερ δραματουργός.

Από την παιδική της ηλικία ονειρευόταν να κάνει καριέρα στο θέατρο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, εργαζόταν ως μανεκέν γα να συντηρείται.

Μετά την αποφοίτησή της η τύχη σιγά-σιγά της άνοιξε το δρόμο προς τη δόξα, δίπλα σε μεγάλους σταρ . Με το ρόλο της στη «Χωριατοπούλα» η πανέμορφη Γκρέις , το 1954 πήρε το Όσκαρ. Τη βραδιά της απονομής η Τζούντι Γκάρλαντ βρισκόταν στο νοσοκομείο έχοντας μόλις γεννήσει το γιο της τριγυρισμένη από κάμερες, ώστε σε περίπτωση που κέρδιζε το Όσκαρ να βγάλει ευχαριστήριο λόγο από το νοσοκομείο. Νικήτρια όμως αναδείχτηκε η Κέλι, κάτι που η Γκάρλαντ δεν ξέχασε ποτέ. .. «Το κυνήγι του κλέφτη» την επόμενη χρονιά που γυρίστηκε στο ηλιόλουστο Μονακό έμελλε να είναι καθοριστικό στη μετέπειτα πορεία της.

Την ίδια χρονιά στο φεστιβάλ των Κανών γνώρισε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' , με τον οποίο επικοινωνούσε συχνά . Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ γύρισε το φιλμ «Ο κύκνος», όπου υποδύθηκε μια πριγκίπισσα. Η ταινία ήταν προφητική καθώς ο Ρενιέ τη ζήτησε σε γάμο. Ο πρίγκιπας απαγόρευσε να προβάλλονται οι ταινίες της μετά τον γάμο τους και η Γκρέις, αν και το ήθελε πολύ, δεν μπόρεσε να πει «Ναι» σε προτάσεις σκηνοθετών για να πρωταγωνιστήσει.

Όμως, αν και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη μεγάλη οθόνη, προσπάθησε να υποστηρίξει την καλλιτεχνική άνθιση στο Μονακό ιδρύοντας το Ίδρυμα Πριγκίπισσα Γκρέις που βοηθούσε καλλιτέχνες της περιοχής. Επίσης οργάνωνε κάθε χρόνο γιορτή, με συμμετοχή δεκάδων VIPS, για τα ορφανά.

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς με τη μικρή της κόρη Στεφανί από το εξοχικό τους , είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό. Άλλοι λένε πως οδηγούσε η Στεφανί. Η κηδεία της έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου κι ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι πρώην συμπρωταγωνιστές της Τζέιμς Στιούαρτ και Κάρι Γκραντ.

Την τελετή παρακολούθησαν από την τηλεόραση 100 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως. Ο πρίγκιπας Ρενιέ που δεν ξαναπαντρεύτηκε, κηδεύτηκε στο πλευρό της το 2005.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 13η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Νικόλ-Κίντμαν

Η Νικόλ-Μαίρη Κίντμαν γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1967 στη Χονολουλού κι έχει μία αδελφή. Έζησε έως τα 3 της στην Ουάσινγκτον όπου ο πατέρας της ήταν ψυχίατρος -βιοχημικός ερευνητής για τον καρκίνο του μαστού (προσεβλήθη η μητέρα της αργότερα), πριν επιστρέψουν στην γενέτειρά τους στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Η Νικόλ, είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια και παραγωγός (Blossom Films), παντρεμένη από το 2006 με τον μουσικό Κιθ Έρμπαν, έχουν δυο παιδιά μαζί και δυο που είχε υιοθετήσει με τον πρώην σύζυγό της Τομ Κρουζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here