Ξαφνικός έρωτας του Der Spiegel με την Ελλάδα!!

0
248

Ως μια μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη, αποκαλεί μια πιθανή νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα ο Γιάκομπ Αουγκσταϊν, γιος του ιδρυτή του Der Spiegel Ρούντολφ Αουγκστάιν με σημερινό του άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού που φέρει τον τίτλο «Γιατί να υποφέρουν οι Έλληνες».

Ειδικότερα αναφέρει:

«Ποίος είναι ο κυρίαρχος στη Δημοκρατία; Ο λαός ή το κεφάλαιο; Δεν θέλει και ερώτημα θα έλεγε κανείς. Γιατί η δημοκρατία διαφέρει από τη δικτατορία χάρις στις εκλογές.

Εκτός αν ένας λαός απειλεί να ψηφίσει αριστερά. Τότε ξεσηκώνονται οι ειδήσεις της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας για τη δημοκρατία των Ελλήνων: «πάλι εκλογές θέλουνε»!

Και η «Bild-Zeitung» καλεί την Ανγκέλα Μέρκελ να μην το επιτρέψει αυτό. Η καγκελάριος πρέπει να ξεκαθαρίσει στους Έλληνες τι προσδοκά από την κυβέρνησή τους.

Η Δημοκρατία είναι πολυτέλεια για τους έχοντες. Και οι Έλληνες είναι χρεοκοπημένοι. Για αυτό καλύτερα να αφήσουν τις εκλογές. Τι φρικτό επιχείρημα;»

Και συνεχίζει:

«Η κρίση της Ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Μέρκελ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου 2015. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος.

Ο Αλέξης Τσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής αριστεράς δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την ΕΕ, ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους μπορεί να είναι επαναστατικό αλλά είναι αναγκαίο!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here