Ξεκίνησαν συστηματικοί έλεγχοι και κατασταλτικά μέτρα σε μπαρ – κέντρα διασκέδασης που προκαλούν όχληση στην Κηφισιά!

0
205

Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος προανήγγειλε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (24/09/2014). αυστηρούς ελέγχους και κατασταλτικά μέτρα σε συνεννόηση με τα Αστυνομικά Τμήματα Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, για την όχληση που προκαλούν τις βραδινές, κυρίως, ώρες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κεντρικά και εμπορικά σημεία των δυο πόλεων.

Στόχος της νέας διοίκησης και προεκλογική της δέσμευση είναι ο περιορισμός των αδειών λειτουργίας σε καταστήματα (μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης κ.α.), τουλάχιστον σε περιπτώσεις που αυτά προκαλούν όχληση στους περίοικους. Και δεν είναι λίγες.

Ολόκληρο το εμπορικό κέντρο της Νέας Ερυθραίας αλλά και περιοχές του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς έχουν παραδοθεί σταδιακά σε τέτοιες χρήσεις, μετά την άτακτη φυγή εμπορικών καταστημάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που βράδια Παρασκευής και Σαββάτου έχουν να κοιμηθούν….χρόνια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Δημάρχου Κηφισιάς, ο οποίος περιέγραψε την «απερίγραπτη κατάσταση» και τις διαμαρτυρίες που δέχεται και ο ίδιος με sms και τηλεφωνήματα τις συγκεκριμένες μέρες και σε ακατάλληλες ώρες.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που παρέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος του Τµήµατος Αδειοδοτήσεων κ. Βαγγέλης Αυλήτης.

Συγκεκριμένα, «37» καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κηφισιά και άλλα «25» στη Νέα Ερυθραία, λειτουργούν χωρίς οριστική άδεια, (βρίσκεται σε στάδιο προέγκρισης ή με κατά πλάσμα δικαίου σιωπηρή χορήγηση άδειας, λόγω παρέλευσης του 15θημέρου εξέτασης της αίτησής τους).

Ωστόσο, ο κ. Αυλήτης, άφησε και αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. «Για το ποιος φταιει, είναι ηλίου φαεινότερο», είπε, «που άφησε όγκο δουλειάς και σωρηδόν φακέλους προς έγκριση στα Κοινοτικά Συμβούλια».

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα Κοινοτικά Συμβούλια Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με θέματα προέγκρισης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε αυτές τις πρώτες συνεδριάσεις τους κατά τη νέα δημοτική περίοδο.

Και βέβαια αποτελεί ένα ζητούμενο αν θα περιοριστούν στο εξής οι αιτήσεις, καθώς φαίνεται ότι η ζήτηση για προεγκρίσεις ΚΥΕ σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία βαίνει αυξανόμενη. 

Τουλάχιστον, για τη Νέα Ερυθραία, ο πρώην αντιδήμαρχος και σημερινός δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Κύρλος, ήταν κατηγορηματικός στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την αστυνόμευση, ούτε και είχε με τη Δημοτική Αστυνομία, πέραν του ελέγχου των τραπεζοκαθισμάτων. Αν φέρετε έστω και μια άδεια παράνομη, που έχει δοθεί με ύποπτο τρόπο, δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα καταγγείλω πρώτος την προηγούμενη διοίκηση»!!

«Στη Νέα Ερυθραία υπάρχει πολεοδομικό κέντρο και δεν υπάρχει περίπτωση να μη λάβει άδεια κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη συγκεκριμένη περιοχή. Αναμένω με αγωνία πώς θα γίνει η σφράγιση των καταστημάτων στη Νέα Ερυθραία», δήλωσε ο ίδιος, αντιστρέφοντας το ερώτημα.

Η νέα διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένεται να αποδείξει εμπράκτως, πόσες από τις συνολικά 62 νέες άδειες λειτουργίας ΚΥΕ που «περιμένουν στην ουρά» θα εγκριθούν, εφόσον αυτά τα ΚΥΕ συνεχίζουν να λειτουργούν νόμιμα. 

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here