Ξεκίνησε το blame game – Μαλλιά κουβάρια ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ενώ φουντώνουν τα σενάρια για το μέλλον του Μητσοτάκη……της Κατερίνας Ακριβοπούλου.

0
190

Η νέα αποτυχία Μητσοτάκη στη Βουλή και η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ πυροδοτούν θύελλα πολιτικών εξελίξεων που διαμορφώνουν σκηνικό οριστικής ρήξης.

Το χάσμα πλέον μοιάζει αγεφύρωτο, ειδικά μετά την απαράδεκτη απόπειρα θεσμικής εκτροπής. 

Ως επιταχυντής ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων λειτουργεί τελικώς η συμφωνία για το Μακεδονικό, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε κατάσταση γενικευμένης αναταραχής, με διαλυτικά χαρακτηριστικά που προοιωνίζονται ευρύτερες ανακατατάξεις στον χάρτη των πολιτικών συσχετισμών.

Η πρωτοφανής μεθόδευση Σαμαρά για εκτροπή, τα όσα συνταρακτικά αποκαλύφθηκαν στη Βουλή και η αποκρουστική – και καθόλου τυχαία – παρέμβαση Μπαρμπαρούση, που έφτασε να ζητήσει στρατιωτικό πραξικόπημα, βάζουν στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη μ’ έναν τρόπο που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο… απομονωτήριο, δεδομένου ότι η «σαμαροποίηση» της Νέας Δημοκρατίας έχει εκτραπεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Το σχέδιο θεσμικής εκτροπής με εντολή Σαμαρά αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε την πρόθεση να ζητήσει, κατά την ομιλία του στη Βουλή, την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις και να μην υπογραφεί η συμφωνία. 

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη σε μυστικό δείπνο που διοργανώθηκε εκτάκτως δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας. 

Διοργανωτής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και «επίτιμοι» προσκεκλημένοι ανώτατα στελέχη της ΝΔ, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι, καθώς και γνωστός επιχειρηματίας με έντονη δραστηριότητα στον εκδοτικό χώρο……..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here