Ξεχασμένο ανοιχτό μικρόφωνο Αποκαλύπτει το Παρασκήνιο των Γερμανικών επαφών με Ελλάδα και Τουρκία.

0
457

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η κ. Καρενμπάουερ σημείωσε ότι «η Γερμανία προσπαθεί να μεσολαβήσει και να δρομολογήσει πολιτική λύση. Πρόκειται για σύνθετα ζητήματα, δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη».

Ένα μικρόφωνο που ήταν ανοιχτό αποκάλυψε έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και της γερμανίδας υπουργού Άμυνας.

Ερωτηθείσα την Τετάρτη από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής πώς εξελίχθησαν οι επαφές με Αθήνα και Άγκυρα, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κράμπ Κάρενμπαουερ, η οποία προφανώς δεν είχε αντιληφθεί ότι το μικρόφωνο ήταν ανοιχτό, απάντησε:

«Δύσκολα. Λίγο πιο ομαλά με την Ελληνική πλευρά, αλλά πολύ δύσκολα με την Τουρκική πλευρά».

Ο Μπόρελ απάντησε ότι «οι Τούρκοι είναι πολύ εκνευρισμένοι με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο» και ότι «πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι».

«Η Άνγκελα Μέρκελ θα ενημερώσει τον Ερντογάν την Παρασκευή» του απάντησε η Γερμανίδα υπουργός.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κ. Καρενμπάουερ δήλωσε ότι η Ελληνοτουρκική κρίση δεν είναι μόνο θέμα των δυο χωρών, αλλά «μας άφορα όλους την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». 

Υ.Γ. Εξηγήσεις από Κομισιόν: Δεν υπερασπιζόταν την Τουρκία ο Μπορέλ στο περιστατικό με τα ανοιχτά μικρόφωνα…

Εξηγήσεις εκ μέρους του Ζοζέπ Μπορέλ υποχρεώθηκε να δώσει ο εκπρόσωπος τη Κομισιόν μετά το περιστατικό που απαθανατίστηκε οπτικά και ακουστικά ο διάλογος του ύπατου εκπροσώπου με την Γερμανία υπουργό Άμυνας, σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά.

«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δεν υπερασπιζόταν τις θέσεις της Τουρκίας κατά την ιδιωτική του συνομιλία με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας τη στιγμή που ο διάλογός του μαζί της καταγράφηκε λόγω τεχνικού σφάλματος από ανοικτά μικρόφωνα στο Βερολίνο»…ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν που κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here