Ξημέρωσε μια διαφορετική μέρα στην οδό Θανοπούλου!

0
685

Η κ. Ζωή Κατσιάνη, Ενεργός Πολίτης της Κηφισιάς, μας κοινοποίησε το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο της το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω:

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017. Ξημέρωσε μια διαφορετική μέρα στην οδό Θανοπούλου!!

Πριν από 21 χρόνια αγοράσαμε το σπίτι μας χωρίς πολύ σκέψη, γιατί λατρέψαμε με τη πρώτη μάτια το δάσος που στέκονταν ΠΕΡΗΦΑΝΟ απέναντι.

Η πρώτη μας ερώτηση στον τότε ιδιοκτήτη σε ποιον ανήκει η έκταση. Στον Δήμο η απάντηση. ΔΗΜΟΣΙΑ μια που ήταν περήφανο δάσος !!

Το τσεκάραμε με προφορική ερώτηση τότε στην Πολεοδομία Κηφισιάς. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΑΣΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ !

Το 2007 ΚΑΗΚΕ αφήνοντας κουφάρια περήφανα ψηλά δέντρα . Το γιατί κάηκε ΜΟΝΟ το δικό μας κομμάτι και ΟΧΙ αλλά τμήματα του Πρώην Κτήματος Ηλιόπουλου (που σαν Ιερό δισκοπότηρο) δεν πείραζαν ΟΛΕΣ οι προηγούμενες ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ Δημοτικές αρχές το αφήνω σε σας. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Μάλιστα έγινε και θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο… της εποχής μετά τις φωτιές του 2007.

Το 2009 ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ του μακαρίτη Μαγγίνα. Χώρο πρασίνου το ονόμασαν.  ΑΝΑΠΛΑΣΗ κατά την κ. Κορογιαννάκη!

Η παρακάτω φωτογραφία ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!

Ποιοι ήταν από πίσω; Προφανώς αυτός που πλήρωσε τις μπουλντόζες και αυτός που τους ΚΑΛΥΨΕ, αν υποθέσουμε πως δεν ήξερε από πριν…..

ΣΙΓΟΥΡΑ τους ΚΑΛΥΨΕ……ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Κηφισιάς το γνωρίζουν. Στάθηκε ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ διότι μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο ο Μαγγίνας πέθανε και έτσι πέρασε ότι δεν ήξερε…..ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΤΟΥ.

Ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 μήνες φυλάκισης μαζί με τον σκιώδη ιδιοκτήτη της βίλας με την πράσινη σκεπή, τα μπάζα της ΘΗΡΙΩΔΟΥΣ ΠΙΣΙΝΑΣ του οποίου κατέστρεψαν ΥΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ Αναγέννηση του δάσους. Στο Εφετείο αθωώθηκαν.

Τροφή για σκέψη:

Αθωώθηκε αυτός που με μπάζα κατέστρεψε το φυσικό ανάγλυφο έκτασης 4 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΘΩΩΘΗΚΕ η διευθύνουσα σύμβουλος της Εταιρείας που ανήκει η πράσινη βίλα ,για την τοποθέτηση για ελαχίστους μήνες κοντέινερ σε αναδασωτέα έκταση;

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Είναι τυφλή η κρυφό βλέπει πίσω από το μαντήλι ποιος δικάζεται;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (κυρίως της οδού Θανοπούλου) να μην περάσει το φρικτό περιβαλλοντολογικό έγκλημα στα ψηλά γράμματα. Μαζί τους είχαν συνοδοιπόρους πολλούς Κηφισιώτες και όχι μόνο.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΧΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ενημερώθηκε πολλούς μήνες έσκυψαν και ξεψάχνισαν το ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ.

Η βιασύνη του ιδιοκτήτη της βίλας με την πράσινη στέγη, να προσπαθήσει να οικειοποιηθεί την έκταση ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τις ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ μέσα στο πρώην κτήμα……ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ Υπηρεσίες που τους κάλυπταν, το Δασαρχείο και τον Δήμο Κηφισιάς.

ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ. Τα 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια και κάτι, αγώνων μας δίδαξαν πολλά!

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ την ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ διότι το σκάνδαλο ήταν ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Λάθος συμβουλή του πρώτου δικηγόρου που προσλάβαμε είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση. ΕΜΑΘΑΝ ΑΛΑΞΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ και συνέχισαν……Άλλαξε ΕΥΤΥΧΩΣ και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για να πετύχουν την ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ!

ΜΕ ΑΨΟΓΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ο Αντιδήμαρχος κ. Λιανός πέτυχε τον συντονισμό των υπηρεσιών και σε σύντομο χρόνο λιγότερο από 4ωρες την αναδάσωση της μπαζωμένης έκτασης αφού είχαν προηγηθεί όλη η απαραίτητη προεργασία στο έδαφος.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου να επιταχύνει τις νομικές διαδικασίες και ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ που εμποδίζουν στους πολίτες την πρόσβαση στις δημόσιες δασικές εκτάσεις.

Να αλλάξει η αρίθμηση και να φύγουν οι κάμερες από την προέκταση της οδού Χειμάρρας……

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΕ τον εκδιωχθέντα κ. Σπυρόπουλο ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ (μια που δεν έστειλε ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ στο Διοικητικό Εφετείο). Να μην μιλήσουμε και για την Νομική Υπηρεσία του Δήμου…

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ Δημοτική Αρχή της πόλης τους που έβαλε το λιθαράκι στην δημιουργία νέου δάσους. Αναλαμβάνουν να το φροντίζουν ώστε σύντομα να το χαίρονται μαζί με όλους τους δημότες.

Υπόσχονται ότι θα σταθούν δίπλα σε κάθε δημότη που αγωνίζεται για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της πόλης που αγαπούν και γνωρίζουν από τα μικράτα τους.

Τους καλούν να έρθουν μέχρι την γωνία Θανοπούλου και Χειμάρρας αυτή τη φορά ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ την Αναγέννηση του δάσους.

Υπενθυμίζουν στην προηγούμενη Διοίκηση ότι ΘΕΩΡΟΥΝ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ στους Δημότες τις αυθαιρεσίες ,τις αβλεψίες, ηθελημένες και μη που είχαν συντελεστεί στο παρελθόν.

ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΔΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το Βατερλό του κ. Χιωτάκη και των συν αυτό.

Εκτός φυσικά, αν οι δημότες επιθυμούν Δήμαρχο, που να καλύπτει αυτούς που μπαζώνουν δάση, που μετέτρεψε σε άψογη συνεργασία με τον προηγούμενο διευθυντή Πολεοδομίας ΚΥΨΕΛΗ τον Κοκκιναρά, που γέμισε την Κηφισιά μπαράκια…..που άφηνε αναπάντητα έγγραφα…..που που…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here