Οδηγίες για προπαγάνδα κατά Τσίπρα από τη Ν.Δ….του Δημήτρη Τερζή.

0
459

Μια γκάφα δύο ιστότοπων που παραδοσιακά στηρίζουν την κυβέρνηση απέδειξε το μέγεθος της μικροπολιτικής του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη με φόντο την πανδημία και θύμα την αντικειμενική ενημέρωση αλλά και τους δέκτες της πληροφορίας, δηλαδή τους πολίτες.

Ο λόγος για ένα «non paper» που έστειλε το Μαξίμου σε επιλεγμένους κυβερνητικούς συντάκτες, το οποίο εμπεριείχε «οδηγίες» προς αυτούς για το πώς να παρουσιάσουν το θέμα της πανδημίας, ειδικά στο κομμάτι που αφορούσε τον επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα. Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο»…ανέφεραν οι δύο τελευταίες παράγραφοι οι οποίες μεταφέρθηκαν αυτούσιες στα «ρεπορτάζ» των ιστότοπων του «Πρώτου Θέματος» και του «liberal.gr» προκαλώντας σάλο και την άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

«Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά. Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας»…έγραψε σε σημείωμά του στο facebook, συμπληρώνοντας:

«Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς –για όλους μας – οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».

Η αμήχανη απάντηση

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Το περιεχόμενο της απάντησης ήταν στην καλύτερη περίπτωση αμήχανο έως και ανακριβές. Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν “ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο“. Εξ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια. Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: κ. Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;»

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι αμήχανη επειδή αφενός φαίνονταν πεντακάθαρα στα δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» και του «liberal.gr» οι «οδηγίες» για το «ρεπορτάζ», αφετέρου επειδή στη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο δεν υπήρξαν αναφορές στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, χθες το πρωί, στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο twitter είχε εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα:

«Η συστηματική στοχοποίηση του καθηγητή κ. Τσιόδρα τις τελευταίες μέρες είναι απολύτως απαράδεκτη.  Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, είμαστε εδώ. Αλλά είναι λανθασμένο να στοχοποιούνται επιστήμονες που καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιόδρας έγινε αντικείμενο γενικότερης κριτικής επειδή κατά την προχθεσινή παρουσία του στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, σε μια αποστροφή του λόγου του ουσιαστικά «κάλυψε» πολιτικά την κυβέρνηση στο θέμα της πολυκοσμίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς λέγοντας: «Είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε στα Μέσα Μεταφοράς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here