Οικονομικός «Αρμαγεδδών» ενόψει.

0
651

Ένα ζοφερό μέλλον περιέγραψε με δηλώσεις του στο Boom Bust του RT ο οικονομικός αναλυτής Tobin Smith, CEO της εταιρείας Transformity Research, εκτιμώντας πως η οικονομική κρίση που «χτυπάει» την πόρτα των ΗΠΑ και η επιθετικότητά της ενισχύεται σημαντικά λόγω του κορωνοϊού, ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερη από εκείνη του 2008-2009.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να σταματήσει τον πανικό των επενδυτών με τα έκτακτα μέτρα που ενεργοποίησε, αλλά αυτά τα μέτρα είναι σαν να χρησιμοποιούμε «ένα όπλο» όταν χρειαζόμαστε «αντιαρματικό», εκτιμά ο Tobin Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Transformity Research.

«Η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να σταματήσει τον πανικό στις τάξεις των επενδυτών με τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει, αλλά αυτές οι κινήσεις είναι περισσότερο σαν να πυροβολείς με πιστόλι, ενώ χρειάζεσαι αντιαρματικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως «το πραγματικό πρόβλημα της Αμερικής είναι το χρέος, το οποίο είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο σήμερα από όσο ήταν πριν από μια δεκαετία».

Δήλωσε επίσης: «Μιλάμε τόσο για μια υγειονομική καταστροφή όσο και για μια οικονομική καταστροφή. Είναι σαν να έπεσαν πάνω μας ταυτόχρονα τρεις θερμοπυρηνικές βόμβες. Αρχικά, έχουμε τη βόμβα του κορωνοϊού και την πανδημία, μετά έχουμε τη δεύτερη πανδημία, αυτή του πετρελαίου. Και η τρίτη βόμβα είναι πως η κυβέρνηση κάθεται και συνεδριάζει, λαμβάνοντας ελλιπή μέτρα, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια οικονομική επίθεση».

Και συμπλήρωσε: «Οι παράγοντες αυτοί έχουν ισοδύναμες επιπτώσεις σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και έχουν ήδη βυθίσει τη χώρα σε ύφεση. Τώρα η Ουάσινγκτον χρειάζεται να ρίξει μια ακόμα βόμβα για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του εξελισσόμενου οικονομικού κραχ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here