Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών-Συνέντευξη Τσίπρα στην Τρέμη: «Παρωχημένη η πολιτική της κυβέρνησης»

0
510

Με συντονίστρια την Όλγα Τρέμη  από το στούντιο Delfi Economic Forum στο Ζάππειο, ξεκίνησε η συζήτηση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην Πρωθυπουργό.

Έχουμε κ. Πρόεδρε στη διάθεσή μας 40 λεπτά. Το χρονόμετρο απέναντί μου είναι αμείλικτο, όπως βλέπετε, για να συζητήσουμε για την οικονομία, να συζητήσουμε επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις. Ας ελπίσουμε ότι θα μας φτάσει ο χρόνος.

Ξεκινώ μια που τώρα είναι το μεγάλο στοίχημα, γιατί από ότι φαίνεται η χώρα καλά τα πήγε στη μάχη με τον κορωνοϊό και πριν πάμε στα απαιτούμενα χρηματοδοτικά εργαλεία, στο θέμα της τουριστικής δραστηριότητας. Συμφωνείτε με αυτή την επιλογή; Υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει ή που σας φοβίζει ενδεχομένως;

Συζήτηση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η ύφεση στη χώρα μας είχε ξεκινήσει από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, όπου η οικονομία κατέγραψε -0,7%. Ο κ. Μητσοτάκης έφερε την ύφεση μέσα σε έξι μήνες, πριν από την πανδημία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το σύνολο των χωρών θα καταγράψουν ανάπτυξη για το 2021 σχεδόν αντίστοιχο ποσοστό με το ποσοστό της ύφεσης του 2020. Μόνο η Ελλάδα θα έχει το μισό ποσοστό ανάκαμψης. Κινδυνεύουμε, με τις επιλογές της κυβέρνησης, να χάσουμε μέσα σε πέντε μήνες όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια. Συζήτηση με την δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών Delphi Economic Forum. #delphiforum

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 10. Juni 2020

Σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη: «Ποια είναι η διαπλοκή;»

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Κοιτάξτε, ας μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Όλοι καταλαβαίνουμε τι είναι η διαπλοκή. Κατ’ αρχάς, και εσείς το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά διότι εγώ θεωρώ ότι είσαστε και θύμα ως δημοσιογράφος αυτής της συζήτησης, διότι πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας οι δημοσιογράφοι επιχειρούν – οι περισσότεροι όχι όλοι – να κάνουν τη δουλειά τους, και μέσα σε ένα κλίμα που έχει να κάνει με αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, οικονομικά συμφέροντα, κάνουν τους τροχονόμους στο τέλος της ημέρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here