ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ της πτώσης του Μακρόν: Ελιτιστής και Aδιάφορος για τις λαϊκές ανάγκες και την τάση μετατροπής της χώρας σε Ισλαμικό Μαχαλά.

0
272

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απώλεσε μέγα μέρος της εξουσίας στη χώρα του έπειτα από τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ενώ η Γαλλική Αριστερά ισχυροποίησε τη θέση της και ο αντί-συστημικός εθνικισμός της Μαρίν Λεπέν δεκαπλασίασε τις έδρες του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση!

Ειδικά η τελευταία παράμετρος των αποτελεσμάτων προβληματίζει (έως και πανικοβάλλει) τις δυνάμεις που επιθυμούν τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν στην Ευρώπη, που έχει χάσει τον βηματισμό της.

Το κατεστημένο είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών να συνασπίζονται άπαντες εναντίον των εθνικιστών (του κόμματος του Ζαν Μαρί Λεπέν κι έπειτα της Μαρίν Λεπέν) και στο τέλος να επικρατεί ο «αντί-λεπενισμός». Αυτή η συνταγή σ’ αυτές τις εκλογές απέτυχε.

Ο λόγος είναι ότι πλέον δεν αρκούν τα συνθήματα και οι λέξεις-κλειδιά όπως:

-«Ακροδεξιά»,
-«Μαύρη συντήρηση»,
-«Ισλαμοφοβικοί»,  κ.ά.

…για να σημειωθεί εκλογική νίκη. Απαιτούνται πραγματικές πολιτικές, που θα απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τιμωρήθηκε από τους εκλογείς ως Ελιτιστής και Αδιάφορος για τις λαϊκές ανάγκες.

-Δεν έλαβε αποτελεσματικά μέτρα για το φοβερό κύμα ακρίβειας που σαρώνει και τη Γαλλία.

-Περισσότερο έδειξε να νοιάζεται για το καθεστώς Ζελένσκι στην Ουκρανία παρά για τους πολίτες της πατρίδας του.

Στάθηκε αρωγός στις μεγάλες επιχειρήσεις και στο κεφάλαιο και σκληρός στις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, με μέτρα που προήγαγαν την εργασιακή ανασφάλεια, τις περικοπές επιδομάτων κ.ά.

Επιπλέον ο κ. Μακρόν και το κόμμα του ουδέν ουσιαστικό έπραξαν για τη διαφύλαξη του Εθνικού Πολιτισμικού χαρακτήρα της Γαλλίας και δεν απάντησαν στα αγωνιώδη αιτήματα των Γάλλων πατριωτών να αντιμετωπιστεί η τάση μετατροπής της χώρας σε Ισλαμικό Μαχαλά.

Όλα τα παραπάνω έγιναν και γίνονται στη Γαλλία, όμως θυμίζουν πολύ και καταστάσεις που βιώνουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Οι σεισμικές μεταβολές της Γαλλίας μπορεί να…εξαχθούν σύντομα και οι μετασεισμοί να γίνουν αισθητοί ακόμα και στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here