Οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα και χορηγίες μέσω ΜΚΟ «γονατίζουν» την Άρση Βαρών!

0
292

Νέα τροπή παίρνει η κρίση στην ελληνική ομοσπονδία Άρσης Βαρών, που πυροδοτήθηκε από το δημοσίευμα με τίτλο «Οσμή Σκανδάλου στην ΕΟΑΒ» του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, την 22η Ιανουαρίου.

O απερχόμενος εθνικός προπονητής Βαλέριος Λεωνίδης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος» μίλησε για μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με την οποία σχετίζεται ο Πύρρος Δήμας και μέσω αυτής περνούσαν οι χορηγίες της ομοσπονδίας.

Η ιστοσελίδα «gazzetta.gr» δίνει φως στην υπόθεση με μια νέα αποκάλυψη. Φιλοξενεί δήλωση του Πύρρου Δήμα στην οποία ισχυρίζεται ότι δεν σχετίζεται με καμία ΜΚΟ, αλλά ταυτόχρονα το ίδιο ρεπορτάζ παρουσιάζει το καταστατικό της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με την επωνυμία «Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού Πύρρος Δήμας», που ιδρύθηκε στις 27/05/2016.

Εχει ισόβιο πρόεδρο τον Δήμα, μέλη του ΔΣ δύο από τα παιδιά του και έδρα την οικεία του! Εως τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί κάτι μη νόμιμο σχετικά με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, συνεπώς προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η επίμονη άρνηση του Ολυμπιονίκη να αποδεχθεί τον συγκεκριμένο όρο.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, Κώστα Κορλό, η ΜΚΟ και η συνεργασία της με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» ήταν το σημείο τριβής που οδήγησε στην οριστική ρήξη την παλιά διοίκηση με τον Πύρρο Δήμα, στο διάστημα μάλιστα που ο τελευταίος βρισκόταν μόνιμα στις ΗΠΑ όπου εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος.

«Μας είπε ότι «Φτιάχνω κάτι για μένα. Θα είναι μία εταιρεία που θα κάνει εκδηλώσεις και θα βοηθήσω την ομοσπονδία». Τότε μας ανακοίνωσε και για την χορηγία με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Μας είπε ότι το ποσό της χορηγίας ήταν 60.000 ευρώ, από τα οποία τελικά στα ταμεία της ομοσπονδίας μπήκαν 50.000, αφού τα 10.000 ήταν το ποσοστό του κ. Ανατολίτη.

Μοναδική προϋπόθεση για να πάρουμε την χορηγία ήταν να γίνουν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα άρσης βαρών στον Πολύγυρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εταιρείας.

Ο διπλός ρόλος του Ανατολίτη (σ.σ. επί σειρά ετών άμεσος συνεργάτης του Δήμα), ο οποίος έβρισκε χορηγίες για την ΕΟΑΒ και για τον Ινστιτούτο, ήταν το σημείο τριβής μας με τον Πύρρο Δήμα» δήλωσε στο «gazzetta.gr» ο κ. Κορλός.

Ο Γιώργος Ανατολίτης εμφανίζεται επίσημα ως υπεύθυνος Τύπου της από το 2011 έως τον Ιανουάριο του 2017 και εισέπραττε από την ΕΟΑΒ ποσοστά επί των χορηγιών που έκλεινε για λογαριασμό της. Συνεπώς προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά για τον ρόλο του ινστιτούτου και κατά πόσο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της ΕΟΑΒ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά. «Αν ο Π. Δήμας ήθελε να βοηθήσει το άθλημα το οποίο τον ανέδειξε, γιατί δεν το έκανε περιοριζόμενος στα καθήκοντα του ως πρόεδρος της ΕΟΑΒ; Δηλαδή γιατί χρειάστηκε να ιδρύσει μία μη κερδοσκοπική εταιρεία για να εξασφαλίζει χορηγίες στην ομοσπονδία και δεν το έκανε απευθείας, με δεδομένο ότι από την εταιρεία δεν θα είχε κανένα οικονομικό όφελος;»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here