Οι Αρμένιοι και Εμείς: Είναι πραγματικά αδέλφια μας και δικαιούνται όλη τη βοήθειά μας…του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

0
552

Διερωτώμαι πραγματικά αν περνάει, έστω και ξώφαλτσα, από το μυαλό αυτών που μας κυβερνούν ότι ο πόλεμος που φαίνεται να ξεσπά μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν, είναι και δικός μας πόλεμος.

Αν η Αρμενία αντέξει τώρα τη πίεση της επίθεσης, από έναν εχθρό της Ελλάδας, που σαφώς ενθαρρύνεται από την Τουρκία, ανοίγει ο δρόμος και για μεγαλύτερη Ελληνική αντίσταση στις πιέσεις να μοιράσουμε το Αιγαίο.

Αν αντίθετα η Αρμενία αναγκαστεί να συνθηκολογήσει κάτω από το βάρος μιας στρατιωτικής ήττας που θα φέρει τη σφραγίδα του Ερντογάν, μαύρο φίδι που μας έφαγε…

Οι συμπαθέστατοι Αρμένιοι είναι πραγματικά αδέλφια μας. Όχι ιμιτασιόν όπως οι Κούρδοι ή οι Παλαιστίνιοι που κάποιοι ιδιοτελείς  επιχειρούν να πλασάρουν ντε και καλά, ως «στρατηγικούς συμμάχους», χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι συμμερίζονται τις εθνικές μας ανησυχίες.

Με τους Αρμένιους συνυπάρξαμε. Μαρτυρήσαμε και κλάψαμε μαζί. Θρηνήσαμε νεκρούς, προσευχηθήκαμε σε χριστιανικές εκκλησιές, ορκιστήκαμε να πάρουμε μια μέρα εκδίκηση. Μισούν τον Τούρκο που λίγο κόντεψε να τους αφανίσει και ξέρουν καλά ότι ο Γερμανός του όπλισε το χέρι.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Η Διαχρονική αγάπη για την Ελλάδα των Αρμένιων μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Οι Αρμένιοι μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι, καθώς η αγάπη τους για την Ελλάδα δεν σβήνει ακόμα και όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Από την ΣΣΕ έχουν αποφοιτήσει 106 Αρμένιοι Αξιωματικοί την περίοδο 1970-2019.

Μπορεί να μην είναι πρόσφατο το παρακάτω βίντεο, αλλά είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης της Ελλάδας από τους Ευέλπιδες της Αρμενίας.

Συγκρίνετε τώρα την αντιμετώπιση της Ελλάδας στο ζήτημα της επίθεσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Υ.Γ. Αζερμπαϊτζάν: Η Τουρκία μεταφέρει από τον Ιούλιο όπλα, παραστρατιωτικά σχήματα και ομάδες τζιχαντιστών;

Το νέο μέτωπο που ανοίγει η Τουρκία στον Καύκασο προκαλεί εκτενή σχόλια στον Γερμανικό τύπο.

Ερωτήματα προκύπτουν όμως και για τη στάση της Ρωσίας, αλλά και της ΕΕ στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία;» επιγράφεται πρωτοσέλιδο άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung  για την αντιπαράθεση Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ορεινό Καραμπάχ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Φρανκφούρτης «πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Τουρκία παρέχει στρατιωτική βοήθεια και στο Αζερμπαϊτζάν».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.1. Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αναφορές για νεκρούς αμάχους.

Αναφορές για θανάτους στρατιωτών αλλά και αμάχων έρχονται από την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις που ξέσπασαν την Κυριακή.

Τη Δευτέρα το Αζερμπαϊτζάν κήρυξε μερική επιστράτευση με διάταγμα του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, ενώ απαγόρευση της κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε ορισμένα τμήματα της χώρας.

Γενική επιστράτευση έχει ανακοινωθεί από την Κυριακή στην Αρμενία.

Ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Ρωσία δήλωσε ότι η Τουρκία έχει μετακινήσει περίπου 4.000 μαχητές από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν. Συνεργάτης του προέδρου Αλίεφ το διέψευσε κάνοντας λόγο για «απόλυτες ανοησίες».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here