Οι Βασιλικοί σχεδιαστές σε έκθεση στο Λονδίνο.

0
383

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση εγκαινιάζεται αύριο 3 Ιουνίου στο Παλάτι του Κένσινγκτον  με δημιουργίες γνωστών Άγγλων Βασιλικών σχεδιαστών που «έντυσαν» βασίλισσες και πριγκίπισσες.

Ο Ντέηβιντ Εμάνιουελ είχε σχεδιάσει το νυφικό της Πριγκίπισσας Νταϊάνας με την ουρά του πέπλου να φτάνει τα 25 μέτρα. Κατόπιν άδειας που έδωσαν οι γιοι της Λαίδης Ντι το νυφικό θα έχει περίοπτη θέση στο κέντρο της Έκθεσης, όπως και τουαλέτες της Βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και της Βασιλομήτορος. Βέβαια το νυφικό έχει εκτεθεί σε πολλές μεγαλουπόλεις.

Η έκθεση περιλαμβάνει σκίτσα, σημειώσεις, υφάσματα, δείγματα των designers , κεντήματα, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ποτέ.

Ο Νταβίντ Σασσούν είχε σχεδιάσει την τουαλέτα που φόρεσε η Νταϊάνα στα εγκαίνια της Βουλής το 1980, αλλά και ένα γαλάζιο φλοράλ φόρεμα που η Πριγκίπισσα προτιμούσε συχνά σε φιλανθρωπικές επισκέψεις της σε Ιδρύματα για παιδιά, δίχως την καπελίνα που το συνόδευε, για να μην τρομάζουν τα παιδάκια.  

Επέλεγε επίσης γι αυτές τις επισκέψεις κρεμαστά κολιέ, γιατί άρεσαν στα παιδάκια να παίζουν μ΄ αυτά. Η Ντι επέλεγε με πολύ προσοχή τι θα φορούσε, ανάλογα με το που πήγαινε.

Επίσης θα υπάρχουν σχέδια για  την…αναβάθμιση της γκαρνταρόμπας  της Νταϊάνα, από τότε που παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Κάρολο και μετά.

Ο υπεύθυνος της καλοκαιρινής έκθεσης είπε ότι θα γνωρίσει ο κόσμος, τους τόσο ταλαντούχους βασιλικούς σχεδιαστές και τις σχέσεις που είχαν με τις πελάτισσές τους. Η έκθεση επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις είπε.

Την 1η Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων της Πριγκίπισσας Νταϊάνας οι Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της στον κήπο του Κένσινγκτον Πάλας, σαν τιμή για τα 60 χρόνια της, αν ζούσε, σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here