Οι βρώμικες τακτικές της Τουρκικής Αστυνομίας για να πέσει ο φράκτης στον Έβρο.

0
402

Σε «μεσαιωνικού» τύπου πολιορκία, εξελίσσεται η κατάσταση στον Έβρο μετά και τις κινήσεις του κράτους-συμμορία τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Το σημείο που εστιάζει ο τουρκικός «πολιορκητικός κριός» είναι βεβαίως το τμήμα των χερσαίων συνόρων, οι Καστανιές, που διευκολύνει την προσέγγιση στην συνοριογραμμή.

Εάν δεν υπήρχε το φυσικό εμπόδιο του φράκτη που ανεγέρθη από την Ελλάδα το 2010-2012, ο οποίος έχει λάβει την μορφή των σύγχρονων «τειχών» έναντι των βαρβαρικών στιφών, θα είχαν παραβιαστεί μαζικά τα ελληνικά σύνορα.

Σε πολιτικό επίπεδο, όπως φάνηκε, μόλις η Τουρκία έλαβε τις πρώτες ενδείξεις ότι η ΕΕ «εξετάζει» μέτρα, δηλαδή πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό και να αποδεσμεύσει οικονομική βοήθεια-λύτρα προς αυτήν, δια του υπουργού Εσωτερικών ανακοινώθηκε η αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων ώστε να ενταθεί η πίεση σε Ελλάδα και ΕΕ συνολικώς.

Η Άγκυρα διατήρησε το «μέτωπο» του Έβρου ήσυχο επί διήμερο περίπου, μέχρι προφανώς να διακρίνει τις προθέσεις των Ευρωπαίων.

Πράγματι, σήμερα έγινε ευρύτερα γνωστό από τα διεθνή μέσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται όχι μόνο να αποδεσμεύσει 500 εκατ. € αλλά προτείνει και την διευκόλυνση της διαδικασίας εκδόσεως VISΑ σε Τούρκους υπηκόους, προκειμένου να μειωθεί η ένταση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχουν αντιδράσεις μεταξύ των εταίρων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, αντιτίθεται στην πρόσθετη βοήθεια της Τουρκίας, την οποία κατηγορεί για «κυνικό τρόπο» εκμεταλλεύσεως των λαθρομεταναστών.

Παρομοίως, ο καγκελάριος της Αυστρίας, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να αντιδράσουμε στην πίεση που μας ασκεί η Τουρκία συμφωνώντας υπό καθεστώς πιέσεως σε περισσότερα χρήματα».

Η χαρακτηριστική αντίδραση της Αυστρίας πηγάζει και από «ιστορικά αντανακλαστικά», διότι η όλη υπόθεση παραπέμπει στην απόκρουση των οθωμανικών στιφών προ των τειχών της Βιέννης τον 17ο αιώνα, που διέσωσε μόλις ολόκληρη την Ευρώπη από την υποταγή στον σουλτάνο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Η Αυστρία προσφέρει στην Ελλάδα βοήθεια ενός εκατομμυρίου ευρώ για το μεταναστευτικό. «Να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν»…τόνισε ο Καγκελάριος της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here