Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας καλούν όλους τους συναδέλφους τους να παραιτηθούν

0
290

«Θύελλα» παραιτήσεων και λουκέτο σε όλους τους δήμους την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των υπολοίπων που αναφέρονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή είναι η πρόταση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, που θα ζητήσει την παραίτηση και των 325 δημάρχων.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας πήρε την απόφαση αυτή κατά πλειοψηφία σε συνεδρίασή της, ενώ θα καταθέσει την πρόταση στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που θα γίνει την Παρασκευή.

«Αν ψηφιστούν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα επέλθει θανάσιμος στραγγαλισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δήμοι δεν θα μπορούν να εκπονήσουν προϋπολογισμούς»……προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαπράξει ένα «μεγάλο και τραγικό πολιτικό λάθος».

– Την Πέμπτη 11/07/2013 υπέβαλε Παραίτηση ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας λόγω κινητικότητας.

Παραιτήθηκε το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσενος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της κινητικότητας στο Δημόσιο.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας απασχολεί μεταξύ άλλων 12 δημοτικούς αστυνομικούς και 20 σχολικούς φύλακες, κατηγορίες που θα αποτελέσουν δεξαμενές για την ένταξη δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς κινητικότητας έως τον Σεπτέμβριο.

Ήδη, λόγω του προηγούμενου μέτρου της διαθεσιμότητας είχαν τεθεί εκτός υπηρεσίας 10 άτομα.

– Την Παρασκευή 12/07/2013 ο Δήμαρχος Δ. Βουνάτσος δήλωσε: Όποιος δήμαρχος έχει αρχ***δια να μας ακολουθήσει και να θέσει σήμερα την παραίτησή του.

Χαμός στην αίθουσα που διεξάγεται = πολύ κρίσιμο συνέδριο της ΚΕΔΕ, με την τοποθέτηση του δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσου, που έθεσε την παραίτησή του στο προεδρείο και προκάλεσε τους συναδέλφους του: «Όποιος δήμαρχος έχει αρχ***δια να μας ακολουθήσει και να θέσει σήμερα την παραίτησή του».

Αυτό έγινε αιτία να διαμαρτυρηθεί παριστάμενη δήμαρχος που ζήτησε από τον κ. Βουνάτσο να ανακαλέσει γιατί όπως είπε η συγκεκριμένη φράση του προσβάλει τις παριστάμενες γυναίκες στην αίθουσα, υποστηρίζοντας: «Μπορεί να μην έχουμε αρχ***δια, αλλά φοράμε πολιτικά παντελόνια».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here