Οι διαμάχες ξεκίνησαν στο ΚΙΝΑΛ-Ποια είναι τα δύο μέτωπα;

0
254

Ο πόλεμος χαρακωμάτων έχει ήδη ξεκινήσει στο ΚΙΝΑΛ. Με δύο μεγάλα μέτωπα αναμένονται, ενώ είναι θέμα χρόνου όσο πλησιάζει η στιγμή της εκλογής το χάσμα μεταξύ των υποψηφίων και των διαφόρων τάσεων να καταστεί αγεφύρωτο.

Αποδεικνύεται πλέον ότι η παρουσία της Φώφης Γεννηματά, η οποία διπλασίασε τις δυνάμεις ενός κατεστραμμένου πολιτικού οργανισμού, ήταν ο μοναδικός συνεκτικός κρίκος που κρατούσε το κόμμα όρθιο. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα εξελίξεις.

Το πρώτο μέτωπο αφορά την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κινήματος. Θέση εξαιρετικά σημαντική πλέον, αφού μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρακτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα αντικαθιστά την προεδρία, μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου.

Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, πρωταγωνιστούν ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Με τον δεύτερο να βλέπει τις εσωκομματικές του μετοχές να ανεβαίνουν, έπειτα από την απόφαση του να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Είναι άλλωστε ο μόνος που το έπραξε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο αφορά τον χρόνο διεξαγωγής της εσωκομματικής διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου του κινήματος. Ο Παύλος Χρηστίδης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι θέμα προσωρινής αναβολής, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να εκφράζει αμέσως την δυσφορία του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το γιατί βέβαια αντέδρασε άμεσα ο Λοβέρδος ο οποίος δεν φαίνεται να έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί, είναι άγνωστο…

Στο παρασκήνιο, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει ανοίγματα στον κομματικό μηχανισμό, έχοντας τον αέρα των μετρήσεων, που του δίνουν την πρωτιά μεταξύ των ψηφοφόρων του κινήματος, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι δεν θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, λόγω ονόματος. Το πρόσφατο πάθημα του με το ΚΙΔΗΣΟ δεν φαίνεται να του έχει γίνει μάθημα.

Όλα αυτά, ενώ είμαστε μόλις στην αρχή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here